O borçlar tamamen siliniyor! e-Devlet'ten hemen kontrol edin: Ödenen paralar iade edilecek

O borçlar tamamen siliniyor! e-Devlet'ten hemen kontrol edin: Ödenen paralar iade edilecek

Geçtiğimiz dönemlerde bu cezayı alan insanlar yaşadı! O cezalar iade edilecek! Peki hangi cezalar bu kapsamda olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Belirlenen tarihlerde ve belirlenen tutarlarda ceza alan ve cezasını ödeyen vatandaşlar geçmişe dönük ödemelerini iade alabilecek. Peki şartlar neler? Hangi cezalar iade alınacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 BU CEZALAR İADE ALINABİLECEK

Son dakika yapılan açıklamalara göre Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararlara göre pandemi döneminde maske yasağı için ceza alan vatandaşların ödemeleri iade edilecek. İade edilecek toplam tutar 321 bin kişi tarafından ödenen 309 milyon TL olarak belirlendi. 

Bu Cezalar İade Edilecek

Pandemi süresi boyunca maske takma, sokağa çıkma yasakları sebebiyle ceza alan kişiler toplamda 1 milyon 388 bin 865 TL ceza aldı. Toplam ceza 3 milyar TL olarak belirlenmişti ancak dört kişiden biri cezasını ödedi. 1 milyon 67 bin 485 kişi cezasını ödemesi ve 2.7 milyar TL ceza yeni yasayla birlikte tamamen silinmişti. 11 Mart 2020 ve 9 Kasım 2022 tarihleri arasında ve maske ve sokağa çıkma yasakları çerçevesinde kesilen cezaların iade edilmemesi ile ilgili karar Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN