Çocuğu özel okula gidenler isyanda! Yüzde 60 zam geldi, böyle giderse bir çocuğun masrafı o rakamları aşacak

Çocuğu özel okula gidenler isyanda! Yüzde 60 zam geldi, böyle giderse bir çocuğun masrafı o rakamları aşacak

Çocuğunu özel okutmak isteyenler o parayı verecek! Çocuklarını özel okulda okutanlar isyanda! Hiç durmayan fiyatlar bu sene rekoru gördü! Yüzde 60 zam geldi, böyle giderse bir çocuğun masrafı o rakamları aşacak...

Özel okullarda 2024-2025 öğretim yılı için erken kayıtlar başlarken, geçen yıl yüzde 65 zam alan okulların bu yıl da benzer bir artışa gitmeye hazırlanıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, bazı okullar eğitim ücretlerine yüzde 60 oranında artış yaparak kayıtları almaya başladı.

MASRAFLAR 500 BİN TL’Yİ AŞACAK

Özel okullara yılbaşından itibaren rekor zam geliyor - Genç Gazete

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; orta segmentte bir özel okulun 2023-2024 öğretim yılı eğitim ücreti yaklaşık 200-250 bin TL civarında olacak. Bu rakama ulaşım, forma, yemek, kitap kırtasiye gibi harcamalar eklendiğinde, öğrenci başına yılda 500 bin TL'yi aşan bir ücret ortaya çıkıyor.

Yabancı ve bazı zincir özel okullarda ise öğrenim görmenin maliyetinin 600-700 bin TL'ye kadar çıkabileceği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüzde 60 ücret artış sınırının getirilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN