Cumhurbaşkanlığı seçiminde son viraj! Ümit Özdağ hangi adayı destekleyeceğini açıkladı: Anlaşma metni ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son viraj! Ümit Özdağ hangi adayı destekleyeceğini açıkladı: Anlaşma metni ortaya çıktı!

28 Mayıs seçimine günler kala Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı. Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise Erdoğan'ı desteklediğini açıklamıştı. Tüm bunlar yaşanırken yeni detaylar da ortaya çıktı. Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki anlaşma metni tartışmalara neden oldu? Bakın anlaşma metninde hangi maddeler var?

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşma metni imzalayarak desteğini açıkladı. Anlaşma metinindeki bazı maddelere tepkilere neden oldu. İşte Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan anlaşma metninin maddeleri

kemalomitozdag.jpg

7 maddelik bir protokol imzalayan ikili özellikle kayyum maddesinden dolayı tepki görürken, protokolun tam metni de yayımlandı. İşte o maddeler

1- Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66'ncı maddede yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2- 1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4- Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN