Ehliyet sahiplerine sevindiren haber! Yeni sistem için düğmeye basıldı! Artık bu şekilde kullanılacak

Ehliyet sahiplerine sevindiren haber! Yeni sistem için düğmeye basıldı! Artık bu şekilde kullanılacak

Ehliyeti bulunan vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ehliyetlerle ilgili alınan yeni kararı duyurdu. Artık bu şekilde kullanılacak. İşte ehliyetlerle ilgili alınan yeni karar…

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Fatih'te bulunan bir alışveriş merkezinde nüfus müdürlüklerindeki işlemi kolaylaştırmak için Kullanıma sunulan nüfusmatikte İstanbullularla bir araya geldi. Süleyman Soylu ehliyet sisteminde yeni dönemin başladığını duyurdu. Ehliyetlerde çipli döneme geçirdiğini duyuran Bakan Soylu, "İsteyen ehliyetini kimliğe, kimliğini ehliyete yükleyebilecek" ifadelerini kullandı. İşte ehliyetlerle ilgili alınan yeni karar…

EHLİYETTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Uzun süredir tartışma konusu olan ehliyetler için yeni bir karar alındı. Artık ehliyetlerde de çipli sisteme geçildiğini duyuran Bakan Soylu, kimliklerin de ehliyet olarak kullanılabileceğinin altını çizdi.

ehliyet-2.jpg

Motor kullanımı ile ilgili de yeni bir adım atıldığını aktaran Süleyman Soylu, 125 cc'nin altındaki motorların da B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğine değindi. Nüfus müdürlüklerinde devrim işlemler yapıldığını belirten Süleyman Soylu, "Eskiden pasaportu, sürücü belgesini, emniyet verirdi, nüfusa aldık " Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına rağmen biz bugün pasaport müracaatının ertesi günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik." ifadelerini dile getirdi.

cipli-ehliyet-nasil-lainir.jpg
Yerli ve milli pasaport üretildiğinin altını çizen Süleyman Soylu, 2023 yılı içinde ehliyet ve kimlikler içinde bir sürpriz yapıldığını belirtti. Ehliyetlerin de artık çipli olacağını duyuran Bakan Soylu, çipli ehliyetlerde bulunan özelliği de açıkladı. Ehliyetlerin kimliği kimliklerin de ehliyete yüklenebildiğinin altını çizen Süleyman Soylu, nüfusmatiklerin hızlı bir elektronik imza yükleme aracı olduğunu vurguladı. Bu araçların havalimanları ve alışveriş merkezlerinde bulunacağını söyleyen Bakan Soylu, motor kullanımı ile ilgili de yeni bir düzenleme yapıldığına değindi.

motor-ehliyeti.jpg

O MOTORLARDA B SINIFI EHLİYETE DAHİL EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, motor kullanan vatandaşlar için de yeni düzenlemeyi açıkladı. Türkiye'de motor kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını işaret eden Bakan Soylu, "Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" şeklinde konuştu. Yeni sistemde 125 cc'nin altındaki motorların da B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini belirten Bakan Soylu, konu hakkındaki çalışmalarda belli bir noktaya gelindiğinin altını çizdi. Yalnızca bir iki ders ile bu sistemi kullanılabileceğini belirten Süleyman Soylu, ayrı bir motor ehliyeti almaya gerek duyulmayacağını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN