Elazığ, Malatya, Adıyaman'da yaşayanlar dikkat! Yılan uzmanından korkutan uyarı geldi: Kuyruğunda bu varsa hemen kaçın!

Elazığ, Malatya, Adıyaman'da yaşayanlar dikkat! Yılan uzmanından korkutan uyarı geldi: Kuyruğunda bu varsa hemen kaçın!

Ülkemizde Afrika sıcaklıklarının gelmesiyle birlikte yılanlar dört bir yana yayılmaya başladı. Türkiye'nin her yerinden yılan ihbarları gelmeye devam ederken yılan uzmanlarından korkutan uyarı geldi. Elazığ, Malatya, Adıyaman'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Eğer kuyruğunda bu varsa arkanıza bakmadan kaçın. Tek sırığıyla anında öldürüyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakaları vatandaşları tedirgin ederken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Yapılan son dakika uyarısı ise tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Elazığ, Malatya, Adıyaman'da yaşayanlar dikkat! Yılan uzmanından korkutan uyarı geldi. Kuyruğunda bu varsa hemen kaçın! Soktuğu gibi anında öldürüyor. Sakın yanına bile yaklaşmayın.

gfgf-24.jpg

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Son dönemde yılan haberleri ilgiyle takip ediliyor. Yaz sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yılan vakaları hızla artarken gelen son dakika uyarısı herkesi şoke etti. Elazığ, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak'ta yaşayanlar vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini belirtildi. Bu minik yaratıkların üzerindeki sarı kuyruğun sizin için potansiyel olarak ölümcül oldukları anlamına geldiğine dikkat edin.

YILAN UZMANINDAN KORKUTAN UYARI GELDİ

Uzmanlar Ağustos ayında ortaya çıkan ve küçük boyutlarına rağmen güçlü bir zehir ısırığı taşıyan bebek bakır başlı yılanlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Parlak sarı kuyrukları ile dikkat çeken bu yılanlar adeta ölüm saçıyor. Sıcak havalarla artışa geçen bu zehirli yılanları gördüğünüz gibi kaçın.

hghggh-2023-08-03t111326-541.jpg

KURUĞUNDA BU VARSA ARKANIZA BAKMADAN KAÇIN

Genelde kırsal kesimlerde görülen bu yılanlar oldukça zehirlidir. Tek ısırıkları ile sağlıklı bir insanı zehri ile anında öldürebiliyor. Uzmanlar ise bu yılanları gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçmanız gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN