Erdoğan’ın yapmadığını Tunç Soyer yaptı! İzmir’de yaşayan emeklilere bayram ikramiyesi! Darısı İstanbul ve Ankara’ya

Erdoğan’ın yapmadığını Tunç Soyer yaptı! İzmir’de yaşayan emeklilere bayram ikramiyesi! Darısı İstanbul ve Ankara’ya

Türkiye’deki 16 milyonu aşkın emekli vatandaş, hükümet tarafından Ramazan ve Kurban Bayramları için belirlenen 3 bin TL’lik ikramiye ödemesi konusunda yetersiz bulduklarını ifade ederek tepki gösterdi. Emeklileri sevindiren bir haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi…

Emekliler, mevcut enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında yapılan bu ödemenin yetersiz olduğunu belirtiyor. Beklentiler, yerel seçimler öncesinde hükümetin emekli ikramiyelerine daha fazla zam yapması yönündeydi; ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan seyyanen zam ve ikramiye artışının bütçe dengeleri gözetilerek yapıldığını açıkladı.

img-4170-001.jpeg

Buna ek olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan 25 bin emekliye Ramazan Bayramı öncesinde 1.500 TL tutarında ek bir bayram ikramiyesi ödemesi yapacağını duyurdu. Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “2024’te de emeklilerimizin yanında olacağız. Sosyal yardım kriterlerini karşılayan 25 bin emeklimize 1.500 TL nakdi destek vereceğiz. Umarız, mutfaklarınızdaki ekonomik zorlukları bir nebze olsun hafifletebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bu adım, yerel yönetimin emeklilere yönelik ekonomik destek sağlama çabasını gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN