Esnafa müjde, Bağkur'luya kötü haber geldi! Erken emeklilikte büyük ayrıcalık: Sadece bu kişiler faydalanacak

Esnafa müjde, Bağkur'luya kötü haber geldi! Erken emeklilikte büyük ayrıcalık: Sadece bu kişiler faydalanacak

Milyonlarca emeklinin beklediği gelişmeler aktarılıyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte yaşanan gelişmeler esnaf ve emekliler tarafından yakın takibe alındı. Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülme konusuna dair kötü haber paylaşıldı. Sadece o kişiler faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden prim gün sayısına dair kararlar netleşmeye başladı. Erken emeklilik kapsamında çıkarılacak yeni yasaya dair umut dolu beklentiler devam ediyor. Esnafların erken emekli olabilmesi adına yakından takip edilen gelişmeler aktarıldı.

BAĞ-KUR'LUYA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Esnaf tarafından umutla beklenen günler için gelişmeler kaydediliyor. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7.200 güne düşürülmesi için çalışmalar sürerken, 5 yıl erken emekli olma hakkı tanınacaktı. Meclis'in ekim ayı ile birlikte açılmasıyla merak edilen gelişmeler aktarılmaya başlandı. Torba yasanın sunulmasıyla günümüzde 9.000 olan Bağ-Kur prim şartı, 7.200'e indirilecek.

114-t2h7.webp

ERKEN EMEKLİLİKTEN O KİŞİLER FAYDALANAMAYACAK

Küçük esnaflar gün saymaya devam ederken yeni gelişmeler duyuruldu. SSK ile Bağ-Kur'lu vatandaşların prim gün sayısının eşitlenmesi bekleniyor. Eşitlenmesi halinde 1.800 gün kazanan Bağ-Kur'lu vatandaşlar, 5 yıl erken emeklilik yaşayacak.

Torba yasadan Esnaf ve Sanatkarlar odalarına kayıtlı olan esnaflar; bakkal, kasap, kuaför, ayakkabıcı, berber ve kıraathane gibi küçük esnaflar yararlanacak. Şirket sahibi olan ya da bilanço esasında defter tutan işletmeler bu yasadan faydalanamayacak.

eyt-banka-promosyonlari-2023-hangi-banka-kac-tl-promosyon-verecek-siray-cd337970.webp

TÜM ESNAFLAR YARARLANAMAYACAK

Prim gün sayısı düzenlemesinden tüm Bağ-Kur'lu vatandaşlar faydalanamayacak. Ülkemizde yer alan 3 milyon kayıtlı esnafın sadece 1 milyon kadar kısmının bu yasadan yararlanması bekleniyor.

Prim indirimi ise çalışan sayılarına göre değişiklik gösterecek. Yasaya göre yapılacak düzenlemede, 10 ya da daha az çalışanı bulunan esnafların yararlanması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN