İBB'den büyük sürpriz: Ev sahipleri çekiliş beklerken anahtarları teslim aldı

İBB'ye bağlı KİPTAŞ tarafından Tuzla'da 24 ayda tamamlanma sözü verilen konutların inşaatı 13 ayda tamamlandı. Sadece kura çekileceğini düşünen ev sahiplerine dairenin anahtarlarının teslim edilmesi büyük sürpriz yarattı. Kura çekilişi programında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dövizin iki kattan daha fazla arttığı bir dönemde işe başlama cesaretini ortaya koyduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) "KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler Daire Belirleme Kura Çekilişi" programı dün yapıldı. Çekilişte İBB'ye bağlı Kiptaş tarafından Tuzla'da 24 ayda tamamlanma sözü verilen konutların teslimi 13 ayda yapıldı. Sadece kura çekileceğini düşünen ev sahiplerine anahtarların teslim edilmesi büyük sürpriz yarattı.

imamoglu.jpg

Duygularını dile getiren bir vatandaş "Vallahi çok sürpriz oldu, biz Aralık bekliyorduk ama bir sene sonunda olunca biz de çok sevindik" dedi.

Kura çekilişi programında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu projeyi söz verdikleri tarihten 1 yıl önce tamamladıklarını söyledi.

Sosyal konut projelerini KİPTAŞ eliyle özenli biçimde yürüttüklerini ifade eden İmamoğlu, "En iyiyi, en doğruyu, en makulü ama kaliteden asla taviz vermeden, insanlarını mutlu eden bir sosyal konut projesi. 'KİPTAŞ gibi yapmıyorsanız gidin KİPTAŞ'tan bakın.' diyecek kadar örnek bir iş üretme hedefini önümüze koyduk." diye konuştu.

ekodfs.jpg

'KİPTAŞ UCUZLUĞUN VE KALİTENİN SİMGESİ OLDU'

KİPTAŞ'ın geçmiş dönemde de iyi işler yaptığını ancak sosyal konut kavramıyla çok fazla iş üretmediğini kaydeden İmamoğlu, "Herkesin gözü önünde hiçbir ayrımcılık yapmadan, başvurusundan dağıtımına kadar her anını insanlarıyla paylaşan bir yönetim olduk. KİPTAŞ hem konutta hızın hem ucuzluğun hem de kalitenin simgesi olsun istedik." ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞLARIN ÇIKARINI GÖZETTİK'

İmamoğlu, 321 dairelik KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler'e iki haftalık ön başvuru süresinde yaklaşık 164 bin talep geldiği belirterek, şöyle devam etti:

"Tuzla Aydınlık Evler'in gördüğü bu ilgi, İBB'nin bütün projelerinde olduğu gibi ortaya koyduğu gerçek, vatandaşların çıkarını gözetme gerçeğidir. 13 Aralık 2021'de bu projenin temelini attık. Ekonomik belirsizliğin en yüksek olduğu bir dönemde, maliyetlerin hesaplanamadığı bir dönemde ve hatta dövizin neredeyse iki kattan daha fazla arttığı bir dönemde işe başlama cesaretini ortaya koyduk. İşler iyi gittiği zaman iş üretmeyi herkes yapar. Biz bir söz verdiysek, sosyal konut projesi anlamında işin ucuna gelmişsek, bunu başaracak örnek bir kurum olmak zorundayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN