İrlanda barışının görünmeyen kahramanları din adamları

İrlanda barışının görünmeyen kahramanları din adamları

Demokratik Gelişim Enstitüsü( DPI) 3-8 Eylül 2019 tarihlerinde Dublin’de ve Belfast’ta ‘Çatışma Çözümünde Dini Liderlerin Rolü’ başlıklı karşılaştırmalı bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette, Kuzey İrlanda örneğinde, barış ve uzlaşmada din adamı ve ilahiyatçıların pozitif rolü de ele alındı. Türkiye’den katılan ilahiyatçılar, akademisyenler ve kanaat önderleri Kuzey İrlanda’da barış sürecine katkı sunan dini liderlerle bir araya geldiler.

DPI Türkiye yöneticisi Esra Elmas dünyadaki bütün çatışmalarda, uzlaşma ve barış süreçlerinde dini liderlerin oynadığı yapıcı rolün ve öneminin son zamanlarda daha çok dile getirildiğini ve bu yönde sahada, akademide ve eğitim alanında daha fazla çalışılması gerektiğini dile getirdi. İngiltere örneğinde Katolik ve Protestan din adamlarının inisiyatif alarak nefretin son bulması, duygusal kopuşların onarılması için gösterdikleri çaba barış girişimlerine büyük ivme kazandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN