İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar yandı! İşte ilçe ilçe kira kira fiyatları: O semtte oturanlar akın akın kaçmaya başladı

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar yandı! İşte ilçe ilçe kira kira fiyatları: O semtte oturanlar akın akın kaçmaya başladı

Bu listeyi gören İstanbul'a taşınmaktan vazgeçecek! İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlara kötü haber! Kira fiyatları dur durak bilmeden yükselmeye devam ediyor! O semtte oturanlar akın akın kaçmaya başladı! İşte ilçe ilçe kira kira fiyatları...

İstanbul'da kira sorunu her geçen gün daha da büyüyerek artıyor. Yapılan son araştırmaya göre, İstanbul genelinde kira ortalaması 17 bin 100 TL'ye çıkarak tarihi bir zirveye ulaştı. Ancak, Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy'deki kira fiyatları, diğer ilçeleri geride bırakmalarıyla dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ'TA KİRA FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR

istanbulda-kiralar-ne-kadar1.jpg

İstanbul'un en gözde semtlerinden Beşiktaş, kira ortalamasıyla listenin başını çekiyor. Beşiktaş'ta kira fiyatları adeta dudak uçuklatıyor; ilçe genelinde kira ortalaması 38 bin 400 TL'ye yükseldi. Semt bazında incelendiğinde ise Levent, ortalama 68 bin TL'lik kira fiyatıyla zirveyi taşıyor.

KADIKÖY'DE KİRA FİYATLARI NASIL?

istanbulda-kiralar-ne-kadar-2.webp

Kadıköy, yüksek kira fiyatlarıyla dikkat çeken bir diğer ilçe. Kadıköy'de kira ortalaması 31 bin TL'ye çıkarken, Caddebostan semtinde bu rakam 57 bin TL'ye kadar çıkıyor. Gayrimenkul danışmanları deniz seviyesine yaklaştıkça kiraların 100-150 bin TL'ye kadar çıktığını belirtiyor.

50 BİNİN ALTINDA KİRALIK YER BULMAK İMKANSIZ HALE GELDİ

Sarıyer ise özellikle Kilyos, Demirciköy, Zekariköy bölgelerinde yoğun villa alanlarıyla öne çıkıyor. Gayrimenkul danışmanları, bu bölgelerde 50 bin TL'nin altında kiralık yer bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti.

İstanbul genelindeki kira sorunu, özellikle merkezi ve popüler semtlerde giderek daha da hissedilmeye başlandı. Gayrimenkul danışmanları, özellikle deniz manzaralı ve merkezi konumda bulunan evlerin talep görmesi nedeniyle kira fiyatlarının sürekli arttığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN