Kazma kürekleri hazırlayın! “Çok iyi gelişmeler var” diyerek duyurdu! Ankara, İstanbul, Tekirdağ… Normalin üzerinde

Kazma kürekleri hazırlayın! “Çok iyi gelişmeler var” diyerek duyurdu! Ankara, İstanbul, Tekirdağ… Normalin üzerinde

Uzun bir sürenin ardından Türkiye'ye sevindirici haber geldi. “Çok iyi gelişmeler var” diyerek müjdeli haberi duyurdu. Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir’de normalin üzerinde etkisini gösterecek. Herkes kazma küreğini hazırlasın bu kez çok şiddetli geliyor. İşte güncel hava durumu detayları…

Türkiye'nin dört gözle beklediği kar yağışları için tarih verildi. Sosyal medya hesabı X üzerinden önemli paylaşımlarda bulunan HavaCity, 2024 hava tahmin raporunu açıkladı. Ekim ayı sonlarında yayınlanan geleneksel kış tahmininde revizeye gidildiği belirtilirken Tüm gelişmelerde tek tek anlatıldı. “Çok iyi gelişmeler var” sözleri ile kar yağışı müjdesi verildi.

2024 HAVA TAHMİNLERİ

Sibirya bölgesinde ekim ayı sonunda kar örtüsünün fazla olması kış aylarında bu alanda Sibirya Yüksek Basıncının kuvvetlenmesi için bir yatak oluşturdu. Atlantik ve İzlanda üzerinden gelen ılıman hava kıtayı bütünüyle hakim olamadığı gibi Sibirya YB duvarına çarparak kuzeye, kutuplara doğru yönelmektedir. Çok sert kışların görüldüğü dönemlerde çoğunlukla Sibirya YB’nin etkisi görülmektedir. Ekim ayı sonunda yayınlanan kış tahminleri raporu kapsamında Balkanlar üzerinden gelecek kısa süreli sistemler raporda etkisini gösteriyor.

Image

1991 KIŞLARI GELİYOR

Ekim ayı sonunda yayınlanan kış tahminleri doğrultusunda Balkanlar üzerinden gelecek kısa süreli sistemler raporda geçerli olmakla birlikte yeni gelişmelerde rapora eklendi. HavaCity tarafından paylaşılan raporda yer alan değerlendirmeler şu şekildedir:

Image

“Aralık ortalarında İstanbul'da Kar yapacak minör bir sistem

Muhtemelen Aralık sonu ya da Ocak başında 1991 Aralık benzeri karlı majör bir sistem

Ocak sonları ile Şubat başı arası ise Sibirya YB'nın sebep olacağı SSW kaynaklı (Bunu da vakti gelince ne olduğunu anlatacağım) haritada gösterdiğim 2012 benzeri karlı majör bir sistem daha beklemek gerekir.

(Minör: Havada Kar ya da yükseklerde Kar)

(Majör: Hayatı olumsuz etkileyecek ölçüde Kar)”

Image

REKOR YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK

Aksiyonu bol bir sezon yaşanacağı belirtilirken Kasım ayında rekor yağışların görüldüğü aktarıldı. Bundan sonraki süreçte kar yağışlarının görüleceği belirtilirken Akdeniz'de yüzey sıcaklığı ve Ege deniz suyunun normalden sıcak olduğu aktarıldı. 2004 yılında görülen vortex isimli yüksek hadiseli hava olayının yeniden görülebileceği aktarıldı. Denizler üzerinde güçlü soğukların görülebileceği vurgulandı.

Image

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN