Muş’tan Hakkari, Bingöl, Diyarbakır, Malatya’ya kadar sıçradı! Zehir makinası yayılıyor... Gördüğünüz yerde kaçın

Muş’tan Hakkari, Bingöl, Diyarbakır, Malatya’ya kadar sıçradı! Zehir makinası yayılıyor... Gördüğünüz yerde kaçın

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olurken gelen son görüntüler herkesi şoke etti. Muş’tan Hakkari, Bingöl, Diyarbakır, Malatya’ya kadar sıçradı! Türkiye'nin en zehirli yılanı... Tam 7 metre uzunluğunda, soktuğunu anında öldürüyor. Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. O ilimizde yılan istilası başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Dev yılanları görünce kaçacak yer arayacaksınız. Muş’tan Hakkari, Bingöl, Diyarbakır, Malatya’ya kadar sıçradı! Tam 7 metre boyundular, zehir makinaları saldırıya geçti. Türkiye'nin en zehirli yılanı ilk defa görüldü. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O ilimizde yılan istilası başladı! Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın.

hghhg-23.jpg

O İLİMİZE SIÇRADI... TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI!

Son dönemde yılan haberleri yoğun ilgiyle takip edilmekte. Hakkari'den gelen görüntüler ise yürekleri ağızlara getirdi. Türkiye'nin en zehirli yılanı ortaya çıktı. Hakkari'nin Derecik İlçesi Anadağ köyü kırsalında koyunlarını otlatmaya götüren 3 kişi, kayalıklar arasında en tehlikeli ve ölümcül yılan türü olan Koca Engereği gördü.

hghg-18.jpg

TAM 7 METRE UZUNLUĞUNDA

Koca engerek yılanı ile bir süre oynayan ve cep telefonu ile fotoğraf çekip görüntü alan 3 arkadaş, daha sonra zarar vermeden yılanı doğaya bıraktı. Muş'un Zovaser Dağı'na ışkın otu toplamaya giden bir kişi, kayalıklar arasında, Türkiye'de görülen en zehirli tür olan, her biri 7 metre uzunluğunda 2 engerek yılanını görüp, cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

ghhggh-2023-08-20t101638-896.jpg

UZMANLAR UYARDI: O İLİMİZDE İSTİLA BAŞLADI

Paylaşılan görüntüler sonrası bölge halkını uyaran Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürü Ali Haydar Daşdemir, "Doğada bulunan her canlının yaşamaya hakkı olduğu gibi yılanlarda ekosistemin yegâne parçası arasında görülmektedir. Burada tespit ettiğimiz yılanlar oldukça iri, ancak yerleşim yerlerinden ve insanlardan oldukça uzakta. Yani panik yapmaya gerek yok. Muş'un el değmemiş eşsiz doğası her türlü canlıya ev sahipliği yapmakta. Bu güzel doğamızı ve biyolojik çeşitliliği korumak vatandaşlık görevimiz. Biz yine de vatandaşlarımızı uyarmak isteriz, bazı yılanlar zehirli olabilmekte. Bu sebeple yılanlara yaklaşmamalarını tavsiye ediyoruz." çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN