Selçuk Özdağ’dan temsili TOKİ açılışı

Selçuk Özdağ’dan temsili TOKİ açılışı

Gelecek Partisi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Ankara Bala'da temsili TOKİ açılışı yaptı. Konutların olduğu araziye geçen sene geldiğini ve tek bir çivi bile çakılmadığını belirten Özdağ, "2021 yılında çoktan bitmiş olması gereken konutlar, biz harekete geçtikten 1 yıl sonra bitirildi. Bizim yaptığımız bu eylem sonucunda hükümet harekete geçti." dedi.

Gelecek Partisi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Ankara Bala'da temsili TOKİ açılışı yaptı. Özdağ, TOKİ evlerinin 2021 yılında çoktan bitmiş olması gerektiğini fakat 3 sene sonra gecikmeli olarak bitirildiğini iddia etti. Özdağ inşaatı bitirilen TOKİ evlerinin önünde kırmızı kurdele ile temsili olarak bir açılış gerçekleştirdi.

BAKANLIK DOĞRU BİLGİ VERMEDİ

"2019 yılında Sayın Erdoğan TOKİ adı altında 100 bin konut yapılacağı sözünü vermişti" diyen Özdağ, "2019 yılında başlanan konutlar 1,5-2 yıl içeresinde bitirilecek, 750-800 lira aralığında teslim edilecekti. TOKİ konutları ile ilgili yetkilileri aradım. Bilgi edinme yasası çerçevesinde bakanlığa yazılar yazdım. Konutlar hakkında bilgi almak istedim fakat bakanlık bana doğru bilgiler vermedi. Sadece ihale aşamalarını anlattı" dedi.

"EYLEMLERİMİZİN ARDINDAN HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ"

"Ankara’da TOKİ konutlarını araştırdım ve Bala’da bu projenin yapılmadığını gördüm" diyen Özdağ, "Geçen sene TOKİ konutlarının yapılacağı araziye geldim. Tek bir çivi çakılmadığını gördüm. Daha sonra Gelecek Partisi yetkilileri ile bu alana tekrar geldik. Hatırlarsanız elimizdeki gaz lambalarıyla burada bir açıklama yapmıştık. Bana sorulmuştu, 'Selçuk ağabey bu gaz lambası ile neyi arıyorsunuz?' diye. Ben de 'Yapımına söz verilen TOKİ konutlarını arıyorum' demiştim. Fakat herhangi bir konut bulamadım. Şimdi buraya parti yetkilileriyle geldik. Demek ki verilen süreler gerçek değildi. Biz harekete geçtikten 1 yıl sonra bu yapılar bitirildi. Bizim yaptığımız bu eylem sonucunda hükümet harekete geçti ve TOKİ yapılarını bitirdi. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

"BİZ DEĞİL SAYIN ERDOĞAN AÇACAKTI"

"Gelecek Partisi olarak AK Parti hükümetine ve Sayın Cumhurbaşkanına görevini hatırlattık’’ diyen Özdağ, ‘‘Demek ki en kısa sürede bitirilebiliyormuş. Biz şimdi bizim sayemizde bitirilen bu konutların açılışını yapmak için buradayız. Hâlbuki bizim değil Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açılışı yapması gerekiyordu’’ diyerek AK Parti ve TOKİ görevlilerine gönderme yaptı.

SEMA SİLKİN ÜN: TOKİ YAPILARINDA İLERLEME YOK

Elinde getirdiği dürbünle Denizli, Pamukkale, Kocadere TOKİ etabının bitirilmeyen inşaatına baktığını söyleyen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, ‘‘Aynı sözler Denizli için de verildi. TOKİ’ye müracaat eden ailelerimiz 4 yıl geçmesine rağmen hala konutlarına ulaşamadılar. Bırakın konutlara ulaşmayı, arazilerin yerleri bile belli değil. Aynı şekilde Muğla Seydikemer’de, Manisa Salihli’de ve Trabzon Sürmene’de ve yurdun dört bir köşesinde Cumhurbaşkanının söz verdiği TOKİ yapılarında hala ilerleme kaydedilmiş değil. Sözü verilen binlerce konut var. Binlerce mağdur aile var. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için bugün sesimizi yükseltiyoruz’’ dedi.

basliksiz-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN