Türkiye'nin denizden çektiği su miktarı şoke etti! Rakamı duyanlar 'deniz suyu mu içiyoruz?' yorumunda bulundu

Türkiye'nin denizden çektiği su miktarı şoke etti! Rakamı duyanlar 'deniz suyu mu içiyoruz?' yorumunda bulundu

Ülkemizde tüketilen su miktarı grup grup ayrıldı. Kaynaklardan tüketilen su miktarının yüzde 50'den fazla deniz suyu olarak paylaşıldı. Viral olan verilerin ardından denizden çekilen su miktarı "Deniz suyu mu içiyoruz?" sorularını gündeme taşıdı. İşte su tüketimine dair veriler...

Son yıllarda ülke gündeminde yer alan kuraklık artışının ardından tüketilen su miktarları paylaşıldı. Su tüketiminin artmasıyla birlikte, en çok tüketilen su grupları paylaşıldı. Deniz suyunun yüzde 50 üzerinde tüketilmesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

TÜİK VERİLERİ PAYLAŞTI

Kuraklık sorunlarıyla birlikte tasarruf çağrılarının yapıldığı son 2 yılda, deniz suyu tüketimi büyük oranda arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022 yılı verileri paylaşıldı. Kuraklığın başladığı yılda 19,2 milyar metreküp su tüketildi. Su kaynaklarından tüketilen oranlar ise şok etti.

denizden-icme-suyu-003.webp

DENİZ SUYU MU İÇİYORUZ?

TÜİK verilerine göre, denizden çekilen su miktarı yüzde 56,8 oranında gerçekleşti. Paylaşılan verilerde yüzde 22,1 oranındaki kısım yeraltı suyu ve yüzde 21,1 oranındaki kısım ise yüzey sularından oluştu. Tatlı su kaynaklarından toplamda yüzde 43 oranında su çekildi. Çekilen deniz suyunun yüzde 94'ü soğutma amaçlı kullanıldığı öğrenildi.

Deniz suyu kullanımındaki yükseliş sosyal medyada, "Deniz suyu mu içiyoruz?" gibi yorumlara neden oldu. Fakat, deniz suyu kullanımının soğutma aşamasında yoğun miktarda kullanıldığı paylaşıldı. Özellikle elektrik üretilen santrallerde ve tribünleri soğutma da kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN