Yerli motor müjdesi! Türkiye yıllardır yapamamıştı... Bakın ilk neyde kullanılacak

Yerli motor müjdesi! Türkiye yıllardır yapamamıştı... Bakın ilk neyde kullanılacak

Uluslararası savunma sanayisinde önemli adımlar atan Türkiye, yeni yerli ve milli motoruna sonunda kavuştu. Uzun zamandır beklenen BMC Power tarafından üretilen yerli motor Batu sonunda kullanılmaya başlanacak. Güzel haberi uzman isim duyurdu. Türkiye yıllardır yapamamıştı... Sonunda kullanılmaya başlanacak. Bakın ilk neyde kullanılacak...

Savunma sanayisinde yerli ve milli üretime hız veren Türkiye bu alanda önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Yıllardan beri kendi motorunu üretemeyen ancak çalışmaların devam ettiği ülkemiz için güzel haber geldi. Uzman isimden yerli motor müjdesi! BMC Power tarafından üretilen yerli motor Batu, ilk defa aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Kendine has özellikleriyle alanında bir numaraya oynayan Batu motoru bakın ilk neyde kullanılacak...

TÜRKİYE YERLİ MOTORUNA KAVUŞTU! İLK ORADA KULLANILACAK

Türkiye'nin uzun yıllardır hasretini çektiği yerli motorumuz Batu ilk defa kullanılmaya başlanacak. Daha önce görücüye çıkan ve yoğun ilgi gören Batu, ilk defa aktif olarak kullanılacak. Konuyla ilgili önemli bir paylaşımda bulunan Oğuzhan Uygun, şu ifadeleri kullandı:

"101.ALTAY YERLİ BMC POWER MOTORUYLA BANTTAN İNECEK

TOSYALI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat TOSYALI:

  • Kazan’daki tesislerimizde #Altay Tankı’nın seri üretimine 2025’te başlarız
  • Güney Kore motorlu ilk 100 tanktan sonrakilerde artık BMC Power’ın geliştirdiği motor kullanılacak.
  • Yerli motorumuzu test ediyoruz. O testlerin de belirli bir dönem sürmesi gerekiyor.
  • VURAN ve KİRPİ'de #BMC Power’ın geliştirdiği yerli motor kullanılacak."

gfgfgf-2023-11-08t101146-586.jpg

YERLİ MOTOR BATU'NUN ÖZELLİKLERİ NELER?

BMC Power tarafından üretilen yerli motor Batu'nun özellikleri ise merak konusu oldu. Batu'nun teknik özellikleriyle ilgili önemli bilgiler kataran Güvenlik Analisti Eray Güçlüer, "Batu güç grubu olarak aslında adlandırılan motorumuz, transmisyonumuz ve soğutma grubundan oluşan bir yapı. Batu bu haliyle tankın içerisine girdiği anda tan tüm hareketine yani talkın kalbini oluşturuyor diyebiliriz." dedi.

ghhggh-2023-11-08t101210-770.jpg

BMC Power Program Direktörü Yılca Barış Sert ise Batu motoru ile ilgili 1500 beygirlik dev bir güç üreticisi olduğunu belirtti. Sert "Kalbine oluşturmak derken aslında yıllardır süregelen bir problem var malumunuz bu motor konusunda. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için ortaya çıkmış bir ürün." ifadelerini kullandı. Sert, motorun tasarımının da yerli mühendislerimiz tarafından yapıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN