Yurt dışına o mesleği yapmak için gidene 1987 Euro maaş! Almanya, Rusya, Fransa... Fellik fellik bu meslekleri yapanları arıyor

Yurt dışına o mesleği yapmak için gidene 1987 Euro maaş! Almanya, Rusya, Fransa... Fellik fellik bu meslekleri yapanları arıyor

Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. O mesleği yapmak isteyenlere tam tamın 1987 Euro aylık ödeme yapılacak. Neredeyse tüm Avrupa Ülkeleri tarafından, bu meslek ile ilgilenen çalışan aranıyor. Peki hangi mesleği yapanlar alınacak? İşte tüm detaylar...

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin, fırsat ayağına geldi. Türkiye'de yayımlanan iş ilanları ile birlikte, bu mesleği yapan vatandaşlara 1987 Euro maaş ödeniyor. Almanya, Rusya ve Fransa gibi daha birçok ülke tarafından alımlar devam ediyor.

YURT DIŞI KAPILARI, TÜRKLERE AÇILDI

Dünya genelinde işçi alımı yapılırken, meslek sahibi kişiler için yurt dışı kapıları açıldı. Son yıllarda Almanya tarafından, insan gücüne fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Düzenli olarak federal hükümet tarafından çağrılar düzenlenmeye devam ediliyor.

Paylaşılan ilanlar ile birlikte birçok çeşitte, sektör yetkilileri işçilere yeni kapılar açıyor. Günümüzde devam eden işçi arayışları arasında, en çok aranan yetkinlikler, meslekler arasında teknik becerilere sahip olanlar bulunuyor. En çok aranan meslek grupları ise; İnşaat işçileri, elektrikçiler, tesisatçılar, makine mühendisleri ve bilgisayar programcılığı tarzındaki meslekler oldu.

ims-granite-carrot.jpg

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ ARANIYOR

Almanya'da onaylanan yeni yasa ile birlikte, yurt dışında çalışma hayali olanların, hayalleri gerçek oluyor. Dünya üzerindeki en gelişmiş ülkelerden birisi olan Almanya'da, nitelikli iş gücü eksikliğinin giderilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Bakanlar Kurulu tarafından yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası onaylandı. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iş gücünü artırmak için göç işlemlerinin kolaylaştırıldığı belirtiliyor.

partnershipsimageheader.jpg

ALMANYA İÇİN SON 10 YIL

Alman firmaları tarafından iş gücü için çalışan bulmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Nitelikli çalışan arayışında olan Almanya'da, 2022 yılında nitelikli çalışan eksikliği 1 milyon 980 bin seviyelerinde oldu.

Vasıflı iş gücü eksikliğinden kaynaklanarak, fazlasıyla sektör ve şirket etkilenmeye devam ediyor. İş gücünün güven altında olması adına Almanya, ilerleyen 10 yıl içerisinde bu sorunu çözmeye hedef koydu. Benzer sorunlar Almanya dışında, Rusya ve Fransa'da da görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN