Araba almayı düşünenler dikkat! Fırsatçılar iş başında, bu tuzağa düşmeyin! 6 bin kilometre ve 6 ay sınırını bile deliyorlar!

Araba almayı düşünenler dikkat! Fırsatçılar iş başında, bu tuzağa düşmeyin! 6 bin kilometre ve 6 ay sınırını bile deliyorlar!

Geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni önlemler uygulamaya geçildi. Bayi ve Galeri fırsatçılığının önüne geçmek için sıfır araçlarda 6000 kilometre ve 6 ay sınırı getirildi. Ancak galericiler bu duruma da bir çözüm buldu. Uzmanlar vatandaşları dolandıran olmaması için uyarılarda bulunuyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Sıfır otomobil için yeni bir düzenleme gelmiş olmasına rağmen galericiler satış işlemlerine devam ediyor. Matrah düzenlemesi ile birlikte bayilerde sıfır araç yer almıyor. Bayilerde “yok” olarak söylenen araçların galerilerde tutulduğu ifade ediliyor. Galericiler araçlar için ilanlarda 6000 km ibaresini kullansa da gerçeğim böyle olmadığı ortaya çıktı. Matrah düzenlemesi ile birlikte sıfır otomobil satışları hareketlilik kazansa da bayilerde araç bulunmaması vatandaşların sesini yükseltiyor. Bayilerde olmadığı ifade edilen araçların galerilerde olduğu tespit edilirken, 6000 kilometre sınırının da delindiği görüldü. Bayi ve galericiler Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan uygulamayı hiçe saydı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

SİTELER İLANLARLA DOLDU TAŞTI

Ticaret Bakanlığı bayi ve galerilerin yaptığı fırsatçılığın önüne geçmek için sıfır araçlar için 6000 kilometre ve 6 ay sınırı getirdi. Ancak bayiler bu yasağı da delmenin bir yolunu buldu. Sitelerde 2022 model yüzlerce sıfır araç yer alırken bayilerde araba bulunmuyor. İlanlarda yer alan araçlara 6000 ve üzeri kilometre yazılırken görsellerdeki gösterge üzerinde 100 kilometre bile görünmüyor.

Oto galeri

BAYİLERLE AYNI FİYATA SATILIYOR

Araçların fiyatları ise bayilerde bulunan mevcut liste fiyatları ile aynı görülürken model farkına göre 5-10 bin TL arasında oynayan fiyatlarda göze çarpıyor. Bayiler ile işbirliği içerisinde olan galericiler beş altı ay öncesinde aldığı araçlardan da ciddi karlar elde etmektedir.

"NOTERDE SORUN OLMAZ"

Sabah gazetesinde yer alan haber doğrultusunda Galericiler ile yapılan bir görüşmede dikkat çeken ifadeler kullanıldı. İlanda kilometre bilgisi 6001 olarak görülen 1.0 Nissan Micra aracın kilometresi telefon aracılığı ile sorulduğunda galeride çalışan kişinin verdiği cevap herkesi şaşırttı. Araç panelinde görülen 10 kilometre bilgisinin doğru olduğu belirtilirken ilana 6001 kilometre yazmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Personel bu aracın bayide bulunmasının zor olduğunun da altını çizdi.

Başka bir galeride 62 kilometre olan Toyota Yaris araç için yapılan görüşmelerde alınan cevaplar da dikkat çekti. Aracın kilometre bilgisinin noterde nasıl kaydettirileceği sorulurken çalışan, "62 km olarak yazılır çünkü araç galerinin değil bir arkadaşımızın. Bu 6 bin km sınırı galericiler için geçerli, bireyselde bir zorunluluk yok" şeklinde konuştu. Alınan bilgiler doğrultusunda 6000 kilometre sınırı nedeniyle bayiden araç alan kişiler otomobilleri eş, dost veya çalışan üzerine kayıt ettiriyor.

Galerilerde bulunan 2022 model araçlardan 10 tanesinin 7'sinde bu ifadeler yer alıyor. Denetimler nedeniyle galeriye kayıtlı araçların da olması gerektiği ifade edilirken en az 3 tanesinin galeriye kayıt yapıldığı söylenmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN