Beyaz esaret başlıyor! Bu illerde yaşayanlar kar botlarını çıkarsın: O günden itibaren kara gömülecek!

Beyaz esaret başlıyor! Bu illerde yaşayanlar kar botlarını çıkarsın: O günden itibaren kara gömülecek!

Türkiye'de Ocak ortasında olduğumuz şu günlerde büyük şehirlerde hala beklenen kar yağışları gerçekleşmedi. Hava soğuk olmasına rağmen henüz yağmur yağmayan bu durum nihayetinde bitiyor. Konuyla ilgili olarak bir bilgilendirme açıklaması yapılmıştır. Tarihin en kurak kışlarından birinin ardından ülkemizde kar tarihi belirlendi.

Ocak ayının ortalarında havanın mevsim normallerinin üzerinde olması vatandaşları epey endişelendirmişti. Kar yağışını merakla bekleyen vatandaşlara bir son dakika haberi geçildi. Haberde beyaz esaretin başlayacağı bildirildi. Uzmanlar yaptığı açıklamada, vatandaşların hazırlıklı olması ve bir an önce atkı, bere ve eldivenleri çıkarması gerektiğini söyledi. Etkili kar yağışının başlangıcı için de tarih verildi.

Bu illerde yaşayanlar kar botlarını çıkarsın

PAZAR VE PAZARTESİ GÜNLERİNE DİKKAT EDİN

Bu yıl Türkiye, yağmurlu hava için oldukça sabırsızlanmaya başladı. Ancak uzmanlar bu hasrete son veren bir açıklama yaptı. Meteoroloji Bürosu yaptığı açıklamada, 22 ilde bu Pazar günü yoğun kar yağışı görmeye başlayacağını ve 28 ilde Pazartesi günü yoğun kar yağışı görmeye başlayacağını söyledi.

Bu illerde yaşayanlar kar botlarını çıkarsın

GERÇEK KIŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Meteorolog Kerem Ökten yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı:

"Büyük karlı bir sistemin eşiğindeyiz. Ve bu sadece genel tema. Kış gerçekten başladı. Bir atkı, şapka ve eldiven hazırlayın. Ayın sonlarına doğru ağır kış koşulları hissedilir…”

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN