Bu 3'ünden hangisi gerçek bir vampir? Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 11 saniyede bulabilir!

Bu 3'ünden hangisi gerçek bir vampir? Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 11 saniyede bulabilir!

Zeka bulmacalarında bazı soruları cevaplamak bazen fazla çaba gerektirmez. Ancak sorudan beklenen cevap oldukça şaşırtıcı. Bu resimdeki gerçek vampiri 11 saniyede bulursan son derece zeki olduğunuz iddia ediliyor. Yapabilir misin?

Zeka bulmacası IQ testlerinde soruları doğru cevaplayabilmek için acele etmeye gerek yok. Çünkü bunun gibi sorular, cevaplamak için odaklanma ve doğruluk gerektirir.
Bunlardan biri aşağıdaki zeka oyunu. Bu resimde vampir gibi giyinmiş 3 kişiyi görebilirsiniz.

Ancak üç kişiden biri gerçek vampirdir. Üçünden hangisinin gerçek bir vampir olduğunu bulabilir misin?

kapak-001.jpg

RESİMDEKİ GERÇEK VAMPİRİ BULABİLİR MİSİN?

Bu tür zeka bulmacaları aslında odaklanmayı, eksiksiz olmayı ve yaratıcı düşünmeyi geliştirebilir. Çünkü yukarıdaki bulmacadaki sorunun cevabını bulmak için doğru bir analize ihtiyaç vardır. Bunun yanı sıra, olası doğru cevaplar hakkında bir hipotez oluşturan her ipucuna da dikkat etmelisiniz.

Şimdi yukarıdaki zeka bulmacasını cevaplamaya çalışın. Hangi vampirin gerçek olduğunu 11 saniyede tespit edebilir misin? Daha sonra cevabınızı aşağıdaki doğru cevapla eşleştireceğiz.

DOĞRU VAMPİRİ BULDUN MU?

Yukarıdaki IQ testi sorularının cevaplarını tahmin etmeden önce. Öncelikle resimdeki ipuçlarını arayalım. Resimde vampir gibi giyinmiş 3 adam görebilirsiniz. O zaman üçünden biri gerçek bir vampir.

Vampir bulmayı kolaylaştırmak için şimdi vampirlerle ilgili herhangi bir şey düşünmeye çalışın. Bu, gerçek vampiri bulmayı kolaylaştıracak. Vampirler, güneş ışığına maruz kalamayacakları ve dişleri olduğu bilinen doğaüstü varlıklardır.

Resme bakarsanız olay gece geçiyor yani orada vampirlerin olma ihtimali çok yüksek.

ZEKA OYUNU CEVABI

Şimdi bahsedilen vampirlerin özelliklerinden yola çıkarak 2 numaradaki adamın vampir olmadığı görülebilir çünkü o adamın dişleri yokken diğerlerinin dişleri vardır. O zaman 1 ve 3 numaralı adamlar arasında gerçek vampir kim ? Yukarıdaki IQ testi resmine geri dönelim.

Doğaüstü varlıklar olarak vampirlerin elbette gölgeleri yoktur. Resme bakarsanız, bir numaralı adam bir vampir değil çünkü adamın gölgesi arkasındaki aynada görülebiliyor.

Böylece gerçek vampirin 3 numaralı adam olduğu görülebilir. Neden mi? Adamın dişleri olduğu için, arkasında bir ayna olmasına rağmen adamın gölgesi de görünmüyor.

2-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN