Bu kentte yaşayanlara müjde! Yeni metro hattı ayağınızı yerden kesecek! 2 saatlik çile 20 dakikaya inecek!

Bu kentte yaşayanlara müjde! Yeni metro hattı ayağınızı yerden kesecek! 2 saatlik çile 20 dakikaya inecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı “150 günde 150 proje” kampanyası bugün Bostancı-Dudullu metro hattının hizmete açılmasıyla sona erdi. Bostancı-Dudullu arasını 21 dakikaya indiren metro, saatte tek yön 44 bin 400 yolcu taşıyabiliyor.

Anadolu yakası tarafında 4 ilçeyi birbirine bağlayan 13 istasyondan oluşan 14,3 kilometrelik metro hattının açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmat Davutoğlu da katılım gösterdi.

Kalyon Holding'in yükleniciliğini üstlendiği Dudullu-Bostancı metro hattı bugün hizmete açıldı.

Bostancı-Dudullu metro hattı açılışı

CHP LİDERİNDEN SERT ÇIKIŞ

Açılı töreninde bir konuşma yapan CHP lideri Kılıdaroğlu, "Genel başkanlar ifade ettiler ki 'Ekrem İmamoğlu'ndan asla vazgeçmeyeceğiz' diye. Açıkçası Ekrem İmamoğlu'nun saçına zarar getirmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bir hak mücadelesidir. Başkanımızın da dediği gibi geldiklerinde gidecekler. Gitmiyorlar, Allah'ın izniyle, onları çıkaracağız. Onu siyasetten uzaklaştıracağız. İstanbul eski bir şehir. İstanbul'da yetki verecek kişi İstanbullu, yetki verilecek kişi de İstanbulludur. Bu nedenle Ekrem'in hizmetini hazmedemediler. Belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetleri kabul edemiyorlar. İstanbul'u beton yığınına çevirdiler. Biz bunu çok iyi biliyoruz ama Ekrem Başkan İstanbul'u dünyanın incisi yapacak. Kimse bu konuda endişelenmemeli. Ve bunu birlikte başaracağız" dedi.

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER 'HODRİ MEYDAN' DEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Artık dokunulmazlığım yok. Bende ahmak diyorum ve bekliyorum" dedi.

Meral Akşener, konuşmasında ayrıca "Hepimizin iradesi Ekrem İmamoğlu tarafından sınanıyor. Buradaki konumumuza göre, millet iradesine göre bir savaş yolculuğu başlayacak. Hepimiz İstanbullulara oy verirsek diyorum ki; İmamoğlu'na verirsek, bu haksız ve hukuksuz kararın mücadelesini vermezsek, bu hizmetlere olan öfkesiyle bu belediye başkanlarımızın çalışmalarımızı durdurmasına her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa sebep olanlara karşı duramazsak, yazıklar olsun bize." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Biz farklı siyasi partilere mensubuz. Ama ortak bir düşüncemiz var. Kantonumuzun Süleymaniye gibi estetik bir yapıya sahip olmasını istiyoruz. İstiyoruz; Devletimiz İstanbul Boğazı gibi estetik bir yapıya kavuşsun. Bu mimarinin ana kayalarını ve sütunlarını da okuyoruz. Güçlendirilmiş bir parlamenter sistem talep ediyoruz. Temel ilkelerimizi ve hedeflerimizi piye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU LİDERLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bostancı-Dudullu metro hattı açılışı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasi krizine, onur mücadelesine neden olanlara karşı onur mücadelesini güçlü bir şekilde vereceğiz. Bu tarihi süreci, bu tarihi birlikteliği, demokrasinin bu tarihi birlikteliğini bizlere yaşatan saygıdeğer Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İYİ Parti'nin saygıdeğer Genel Başkanı Meral Akşener'e, Gelecek Partisi'nin saygıdeğer Genel Başkanı Sn. Ahmet Davutoğlu'na ve diğer genel başkanlarımıza bu tarihi süreçte hepimizi birleştiren, farklı yorumlarımızı buluşturan ve bu büyük mücadeleyi ileriye götüren, birlik ve beraberliğe gönülden bağlı olduğumuz için teşekkür ediyorum. Onların ağlarını ve kardeşlik ilişkilerini genişletmemiz gerekiyor. Kendimize çok büyük, çok değerli ve çok önemli hedefler koymamız gereken ikinci bir yüzyıl bizi bekliyor. Yine de bu duygularla açılışa katıldığınız için teşekkür etmek istiyorum."

Konuşmanın ardından kurdele kesimi ile birlikte Dudullu-Bostancı metro hattı, resmi olarak İstanbulluların hizmetine açıldı. Bostancı istasyonundan Parseller istasyonuna kadar yeni hattın yapımına Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu ve İmamoğlu tanık oldu.

4 İLÇEYİ KAPSIYOR VE 1,7 MLYON VATANDAŞA HİZMET VERİYOR

Bostancı-Dudullu metro hattı açılışı

İBB; 13 istasyonlu (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İMES, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller 4 mahalle) bulunan Dudullu-Bostancı metro hattı inşaatı 14,3 km uzunluğunda, 2016 yılında başlamıştır. Yeraltı hatları; Anadolu yakasında yaşayan ortalama 1.7 milyon kişinin hizmetine verilmştir. Hat, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini de birbirine bağlama üzerine faaliyete geçirilmiştir.

Hat, raylı sistemdeki çeşitli noktalarda nakliye hatları ve diğer hatlar ile entegrasyon sağlamaktadır.

Elektromekanik sistemlerde son teknoloji kullanılarak inşa edilen hat, "tam otonom insansız metro treni" olarak hizmet verecek ve her 90 saniyede bir sefer yapabilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN