Lekeli çatal, kaşık, bıçaklara elveda! Bildiğiniz tüm yöntemleri unutun! Metal eşyalarınız ilk günkü parlaklığına kavuşacak!

Lekeli çatal, kaşık, bıçaklara elveda! Bildiğiniz tüm yöntemleri unutun! Metal eşyalarınız ilk günkü parlaklığına kavuşacak!

Çatal ve kaşık gibi metallerdeki lekeler canınızı sıkmasın. Doğal ve ucuz yöntemlerle metal eşyalarınızı ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz. İşte çatal ve kaşıklardaki lekelere son veren o yöntem…

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava gibi metal eşyaların üzerinde kalan lekeleri çıkarmak için bin bir çeşit yöntem deneniyor. Bulaşık makinesinde ya da elde yıkansa bile çıkmayan inatçı lekelere ilaç gibi gelecek o yöntem belli oldu. Metal eşyaları Bir bez yerine kendi kendine kurumaya bırakılması leke oluşumuna neden oluyor. Bu lekeleri ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz basit ve doğal yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte çatal ve kaşıklardaki lekelere son veren o yöntem…

ÇATAL, BIÇAKLARDA OLUŞAN LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava yüzeylerinde bulunan inatçı lekelere karşı uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. Arasında en etkili yöntemlerden biri limon olarak karşımıza çıkmaktadır. Limon suyunu sıktıktan sonra büyük bir kabın içerisine koyunuz. Üçte ikisini limon suyu ile doldurdunuz kabın içerisine çatal bıçak takımlarınızı ekleyerek 5 ila 7 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra bulaşık süngerinin yumuşak tarafıyla çatal ve kaşıklarınızı ovarak ılık su altında durulayınız. Temiz bir kurulama bezi ile metal eşyalarınızı kurguladıktan sonra lekelerin ortadan kalktığını göreceksiniz.

catal-bicak.jpg

KARBONAT YÖNTEMİ


Temiz bir bezi musluk suyu altında iyice ıslatınız. Daha sonra üzerine bir tatlı kaşığı karbonat ilave ederek kaşıklarınızı ya da metal eşyalarınızı ovalayınız. Lekeler çıkana kadar bu işlemi uyguladıktan sonra bol su ile durulayarak temiz bir bez yardımıyla kurulayınız.

SİRKE YÖNTEMİ

Üzerinde pas lekesi bulunan kaşık çatal ya da metal eşyalarınızı sirke dolu bir kap içerisinde 1 saat bekleterek kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Pas lekesinin hafif olması durumunda sirkeye batırılmış bir bez ile silmeniz de yeterli olacaktır. Daha sonra eşyalarınızı bol su ile durulayarak temiz bir bez yardımıyla siliniz.

catal-bicak-temizlemek.jpg

LİMON TUZU (SİTRİK ASİT) YÖNTEMİ

Uygulayabileceğiniz bir diğer doğal yöntem ise limon tuzudur. Leke bulunan metal eşyalarınızı temizlemek için limon tuzu ve sıcak sudan yararlanabilirsiniz. Bir kap içerisine sıcak su ve limon tuzunu ekledikten sonra metal eşyalarınızı bu karışım içerisinde gece boyu bekletiniz. Ertesi sabah bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez yardımıyla kurulayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN