Marteniçka ne zaman çıkarılır? Marteniçka bilekliği hakkında bilgiler

Marteniçka ne zaman çıkarılır? Marteniçka bilekliği hakkında bilgiler

Eski bir Bulgaristan'ın geleneği olan Baba Marta günleri baharın gelişi ile başlar ve büyük coşkuyla kutlanır. Baba Marta günlerinde eş, dost, arkadaş, akrabalara 'marteniçka' sembolleri vererek birbirlerine hediye ederler, güzel dileklerde bulunurlar. Marteniçka ne zaman çıkarılır? İşte ayrıntılar.

Baharın gelişiyle birlikte geleneksel Baba Marta (Marta Nine) günleri başlar. Geçmişi çok eskilere dayanan Baba Marta, Bulgaristan'a özgüdür. Bu günde Bulgarlar akraba ve arkadaşlarına "marteniçka" sembolleri vererek, tüm yıl boyunca sağlık ve güç dilerler.

marteniçka

Geçmişi çok eskilere dayanan Baba Marta, Bulgaristan'a özgüdür. Bu günde Bulgarlar, akrabalarına ve arkadaşlarına "marteniçka" adı verilen semboller vererek, yıl boyunca sağlık ve güç dilerler. Geleneklere göre, bir kırlangıç ​​veya leylek görene kadar taşınırlar. Balkanlar ve Trakyalılar baharın gelişini Marteniçka kırmızı beyaz yün bilekliklerle kutluyor.

marteniçka

İlk marteniçkalar, başka süslemeler ve ayrıntılar olmaksızın yalnızca kırmızı ve beyaz ipliklerden yapılmıştır ve nazardan korunmak için insanlara ve hayvanlara takılırdı. Bazı yörelerde hastalıktan korunmanın simgesi olarak kullanılan bu kırmızı ve beyaz kıvrık kurdeleye altın ya da gümüş paralar bağlanırdı.

Bulgar inanışlarına göre doğada yeşil ya da uçan leylek görüldüğünde marteniçkalar bilekten çıkarılır ve bir dilekle doğaya bırakılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN