Milyonlarca çalışan, akıllarda tek soru! Asgari ücret üstü maaş alanlar ne olacak? Tek tek açıklama geldi, onlar da unutulmayacak!

Milyonlarca çalışan, akıllarda tek soru! Asgari ücret üstü maaş alanlar ne olacak? Tek tek açıklama geldi, onlar da unutulmayacak!

Asgari ücret zammı açıklandı. Özel sektörde yüksek maaşlarla çalışan insanlar ne kadar maaş alacakları konusunda endişe duyuyorlar. Zam oranları konusunda bir uzmandan dikkat çeken bir açıklama geldi. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Asgari ücret zammını milyonlarca kişi merakla bekliyordu. 2023 yılı için geçerli asgari ücret, hükümet, işçi ve işveren temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 bin 506 TL'lik yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret netleştikten sonra özel sektörde asgari ücretin üzerinde maaş alanlar ne kadar zam alacaklarını merak etmeye başladı, önemli. 2022 yılında işçilere yapılan ikinci asgari ücret artışının ardından özel sektör harekete geçti ve tüm işçilere ek zamlar yapıldı. Bu nedenle tüm çalışanların gözü açıklanan asgari ücret artışındaydı.

2023 asgari ücret artışı yüzde 54,66 oldu.

Asgari ücret artışı ne kadar yüksek olursa bu oran o kadar yüksek dolaylı olarak özel sektördeki diğer çalışanları da etkileyecektir.

Milliyet haberine göre, ekonomist Muhammet Bayram özel sektördeki artışa ilişkin şunları söyledi:

“Yüzde 54 kadar olmasa dahi 5 ile 10 puan aşağısında bir rakamla asgari ücret üzerindeki fiyatlar da belirlenecektir. Bu konu tamamen işçi ve işveren arasındaki anlaşmaya bağlıdır. Devletin bu konuda bir regülasyonu söz konusu değildir.”

 Asgari ücret zammı sonrasında çalışan vatandaşlar, 2023 yılı yemek parasının ne kadar olacağı konusunu da merakla bekliyor. Günlük 55 lira olan yemek ücreti kaç TL olacak? Konuya ilişkin de konuşan Bayram, "Yemek ücretlerinde yeni dönemde artış beklemiyorum. Ancak önümüzdeki dönemde tekrar güncellenecektir. Devletimizin 30 Haziran’a kadar çalışan başına 1000 TL üzerindeki ısınma yardımları üzerinden vergi ve sigorta primlerini almıyor. Bu yardımda tutar değişmeyecektir." İfadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN