Naci Görür'den Celal Şengör'e övgü dolu sözler! İlber Ortaylı ortalığı karıştırdı: Konumu hayallerimizi süslüyor

Naci Görür'den Celal Şengör'e övgü dolu sözler! İlber Ortaylı ortalığı karıştırdı: Konumu hayallerimizi süslüyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte sık sık gündeme gelen ünlü Prof. Celal Şengör ile ünlü Prof. Naci Görür yeniden gündemde yer aldı. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı tarafından yapılan "Bizim Celal'den daha iyidir" yorumu üzerine Naci Görür'den cevap geldi. Celal Şengör ile kıyaslanan Naci Görür gündem olan sözleri paylaştı. İşte tüm detaylar...

İLBER ORTAYLI'DAN NACİ GÖRÜR VE CELAL ŞENGÖR YORUMU!

Ülkemizin gündeminde yer alan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketine ilişkin profesörlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi ile birlikte 45 binin üzerinde can kaybı yaşanırken binlerce bina enkaz haline döndü. Depreme ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör ile Prof. Dr. Naci Görür ikilisinin arasında kıyas yapılması gündemde yer aldı.

Kısa bir süre önce ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Candaş Tolga Işık'ın Tv100'deki Az Önce Konuştum programına konuk olduğu görüldü. Yayının sonlarında ise İlber Ortaylı'nın söyledikleri gündemi sarstı.

Yayının bittiğini düşünerek açıklamalarda bulunan İlber Ortaylı yer bilimcilerden olan Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Naci Görür'ün hakkında yaptığı yorumlar şok etkisi yarattı. Yaptığı yorum ile birlikte Prof. Dr. İlber Ortaylı, Naci Görür'ü kast ederek "O bizim Celal'den daha iyidir" ifadeleri gündeme oturdu. Bu açıklamaya ise Naci Görür'den açıklama geldi.

1-024.jpg

NACİ GÖRÜRDEN CEVAP GELDİ!

İlber Ortaylı tarafından yapılan yorum sonrasında Prof. Dr. Naci Görür resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte geçtiğimiz günlerde TV100 kanalında Candaş Tolga Işık'ın sunuculuğunu yaptığı Az Önce Konuştum programının sonlarında İlber Ortaylı'nın sözleri gündemi karıştırdı.

Naci Görür'ün paylaşımında "sayın İlber Ortaylı hocamın hakkımda söylediği güzel sözler için teşekkür ederim. Ülkemizin yetiştirdiği ender yerbilimcilerden sayın Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur. Sevgiyle." sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN