Resimdeki baykuşu kimse göremiyor! Yalnızca IQ'su 150'nin üstünde olanlar gizli baykuşu bulabiliyor!

Resimdeki baykuşu kimse göremiyor! Yalnızca IQ'su 150'nin üstünde olanlar gizli baykuşu bulabiliyor!

Bu optik yanılsama resminde, bir baykuş odada göz göre göre saklanıyor. Gizli baykuşu sadece şahin gözlü kişiler 6 saniyede bulabilir. Yapabilir misin? Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek gözlem becerilerinizi test edin!

Beyninizi kandıran ve nesneleri algılama yeteneğinizi zorlayan görüntüler optik illüzyon olarak bilinir. Bilişsel, fizyolojik ve gerçek görsel yanılsamalar, üç çeşit optik yanılsamadır.

Optik illüzyonların bir kullanıcının dikkatini çekme ve bir süreliğine tutma yeteneği, onları bu kadar özel kılan şeydir. Ek olarak, optik illüzyonlar bilişsel yetenekleri ve gözlem becerilerini geliştirmek için yararlıdır.

Düzenli uygulama ile optik illüzyon zorluklarını çözme becerisinde hızlı bir şekilde ustalaşabilirsiniz. İyi bir gözlem yeteneğiniz var mı? Şimdi öğrenelim.

1-003.jpg

ORMANDAKİ BAYKUŞU 6 SANİYEDE BULUN

Yukarıdaki paylaşılan görüntü, amatör bir fotoğrafçı olan tarafından çekildi. Ormandaki baykuşu 6 saniye içinde bulmanızı isteyerek gözlem yeteneğinizi test eder. Optik illüzyonlar, kişinin gözlemleme ve eleştirel düşünme yeteneğini ölçmenin en basit yöntemlerinden biridir. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın başka gelişmiş yolları da var.

Profesyonelce tasarlanmış IQ testleri, bilmek istiyorsanız gerçek IQ seviyenizi belirlemenin en iyi yoludur.

Devam edip optik illüzyon testini arkadaşlarınızla paylaşabilir ve grubunuzdaki en iyi gözlem becerilerine kimin sahip olduğunu görebilirsiniz.

GİZLİ BAYKUŞU GÖRDÜN MÜ?

Sizin için zorluk, ormanda saklanan bir baykuşu 6 saniye içinde bulmaktır.
Baykuş, ilk bakışta fark edilmesini zorlaştıracak şekilde etrafındaki ortama karışmıştır.

İyi gözlem yeteneği ve ayrıntılara dikkati olan bir birey, baykuşu çabucak fark edebilir. Baykuşu buldun mu? Görüntüye çok dikkat ederek kayaların arasında saklanan baykuşu görüp göremeyeceğinizi görün. Zaman daralıyor, bu yüzden acele edin. Ayrılan sürenin neredeyse yarısı geçtikten sonra yalnızca birkaç saniyeniz kaldı.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Süre doldu. Kaçınız zaman sınırı içinde baykuşu gördünüz? Baykuşun nerede saklandığını merak mı ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözüme göz atın.

2-004.jpg

Baykuş, boynu kameraya dönük olarak ağaçta dinlenirken görülebilir. Ağaç kabuğu ile baykuşun renginin hemen hemen aynı olması baykuşun varlığının ilk bakışta fark edilmesini zorlaştırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN