Sandık kurullarına yapılacak ödemeler ne kadar? 2023 Sandık görevli ücretleri

Sandık kurullarına yapılacak ödemeler ne kadar? 2023 Sandık görevli ücretleri

2023 seçimlerinde sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 seçimleri yaklaşırken, birçok kişi gereksinimler, başvuru süreci ve ücretler de dahil olmak üzere sandık görevlisi olma sürecini merak ediyor. Bu yazıda, ilgilenen kişilerin, bu pozisyona başvurmalarına yardımcı olmak için konu ile ilgili bilgiler yer alıyor.

2023 seçimleri yaklaşırken, birçok kişi gereksinimler, başvuru süreci ve ücretler de dahil olmak üzere sandık görevlisi olma sürecini merak ediyor. Bu yazıda, ilgilenen kişilerin, bu pozisyona başvurmalarına yardımcı olmak için konu ile ilgili bilgiler yer alıyor.

 

Sandık Görevlisi Olmak için Gerekenler

Sandık görevlisi olmak için başvuru yapacakların sahip olması gereken belirli şartlar var. Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 18 yaşından büyük ve herhangi bir siyasi partiye üye olmaması gerekir. Ancak başvuruların başlayacağı dönemde sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmeli.

2023 seçimlerinde sandık görevlisi nasıl olunur?

2023'te Sandık Görevlisi Ücreti

Henüz 2023 seçimlerinde sandık görevlilerinin alacağı ücret resmi olarak açıklanmamış olsa da referans olması açısından bir önceki seçimlerdeki ücrete bakmakta fayda var. 2019 seçimlerinde Başkan ve Üyeler için 261,00 TL, Siyasi Parti Temsilcileri için ise 130,00 TL ücret alınmıştı.

Sandık Görevlileri için Başvuru Süreci

Sandık görevlisi pozisyonuna başvurmak için, ilgili kişilerin ikamet adreslerine göre ilçe seçim kuruluna başvurmaları gerekir. İki tür sandık görevlisi bulunuyor; Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından devlet memurları arasından belirlenen ve siyasi partiler tarafından atananlar. Siyasi partiler tarafından sandık görevlilerinin seçimi internet üzerinden yapılmıyor. Başvuruların doğrudan Yüksek Seçim Kurulu'na yapılması gerekiyor.. Nihai karar Yüksek Seçim Kurulu'na ait. YSK tarafından seçimlerden önce belirlenen sandık görevlileri seçim günü görev yapmaya hak kazanır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN