Sararan lekeli çamaşırları kar beyaz yapan efsane yöntem!

Sararan lekeli çamaşırları kar beyaz yapan efsane yöntem!

Ev hanımlarının sıkça şikayet ettiği sararan beyaz çamaşırları eski haline geri döndürmek çoğu zaman imkansız olabiliyor. Fakat herkes tarafından bilinmeyen bazı teknikler sayesinde bunu başarmak aslında çok kolay. Sararmış veya gri bir tona gelmiş beyaz çamaşırları kar gibi yapan etkili birkaç tekniği haberimizde sizlerle paylaştık.

Temizlik konusunda çoğumuzun canını sıkan sararmış beyaz çamaşırlara bir çözüm bulamıyoruz. Fakat bazı etkili yöntemler sayesinde bu durumdan kurtulmak aslında çok basit. Bu pratik ve iyi teknikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

KARBONAT

Karbonat kullanımı, sararan kıyafet veya çamaşırlarınızı ilk günkü haline döndürebilmek için başvuracağımız ilk tekniktir. Bunun için de sararan bölgeyi kaplayacak şekilde karbonat döküyoruz. Sonra da üzerine bir miktar limon suyu döküyoruz. Bu şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra da çamaşır makinesine atıyor ve hassas ayarda yıkıyoruz. İşlemin sonunda lekelerin ortadan kalktığını ve çamaşırlarınızın kar gibi olduğunu göreceksiniz. Fakat bu yöntemi fazla hassas çamaşır veya kıyafetlerde denemeyin. Denemeden önce mutlaka temizlik etiketini okuyun.

LİMON SUYU

İlk olarak 2 litre kadar suyu kaynatıyoruz. Sonra da kaynamış suyu derin bir kabın içerisine aktarıyoruz. 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu eklediğimiz kaynar suyu biraz karıştırıyoruz. Sonra da 1 kaşık kadar çamaşır deterjanı ilave ediyor ve sararmış çamaşırları bu karışıma atıyoruz. 1 saat bunun içerisinde bekleyen çamaşırları makineye atıyor ve beyaz ayarında yıkıyoruz. Bu işlemin sonunda lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

ca.jpg

ASPİRİN

Sararmış lekeli kıyafetleri derin ve geniş bir aba atıyoruz. Üzerine de 5-6 tane aspirin ekliyoruz. Kaynamış suyu da üzerlerine döküyor ve güzelce karıştırıyoruz. Bu teknikte de 1 saat kadar bekletilen çamaşırları sürenin sonunda makinede yıkıyoruz.

AMONYAK

Bir kabın içerisinde amonyak ve oksijenli suyu karıştırıyoruz. Karışımı sararan bölgeye döküyor ve yumuşamasını bekliyoruz. Bir süre sonra çamaşırı makineye atarak en kısa programda yıkıyoruz.

BEYAZ SİRKE

Gri hale gelen veya sararan çamaşırların üzerine tuz serpiyoruz. Sonrasında da beyaz sirke dökerek 30 dakika kadar bekletiyoruz. Bu sürenin sonunda makinede yıkıyoruz. Oldukça etkili olan bu yöntemi denedikten sonra sonucu gözlerinizle göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN