Ünlü Yerbilimci İstanbul depreminin tam noktasını açıkladı! Hasan Sözbirli o noktayı işaret etti! Eğer orada olursa…

Ünlü Yerbilimci İstanbul depreminin tam noktasını açıkladı! Hasan Sözbirli o noktayı işaret etti! Eğer orada olursa…

Yıllardır konuşulan ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra daha çok gündeme gelen İstanbul depremine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin olacağı bölgeyi açıkladı. Duyanlar şaşkına döndü. Eğer orada olursa….

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 11 ili resmen enkaza çevirdi. Binlerce insanın hayatını kaybettiği bu deprem sonrasında beklenen İstanbul depremi büyük korku salmaya başladı. Yerbilimciler sık sık İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunurken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, o açıklamalarla gündeme geldi. İstanbul depreminin yaşanacağı bölgeyi işaret etti ve…

deprem.jpg

YAKLAŞAN İSTANBUL DEPREMİNE İLİŞKİN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

İstanbul depremi, 17 Ağustos 1999 depreminin 24. yıldönümünde bekleniyor. Uzmanlar tarih tahminlerinin yanı sıra depremin hangi bölgede olacağına ilişkin de tahminlerini paylaşıyor. Kimi uzmanlar depremin Adalar açıklarında bulunan fay hattında meydana geleceğini öne sürerken kimileri ise Gemlik Körfezi’ni işaret ediyor. Son olarak görüşleriniz paylaşan Hasan Sözbilir ise depremin Kemerburgaz Segmenti üzerinde olabileceğini öne sürdü.

deprem4.jpg

Özbilir, açıklamalarında şunlara yer verdi:

“Kuzey Anadolu Fayı, 1939 Erzincan Depremi'nden beri batıya doğru kırılacak şekilde stresini transfer etmekte. 1999 Kocaeli ve Düzce depremleri bu fayın ürettiği son yıkıcı depremler niteliğinde. Bilim insanlarının önemli bir bölümü bundan sonraki kırılmanın Kumburgaz Segmenti üzerinde olacağını düşünüyor. Tabii ki bu deprem yakın zamanda gerçekleşirse sadece İstanbul değil Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm iller etkilenir. Fakat Türkiye'nin değişik illerinde 1999 Depremleri'nden sonra çok sayıda yıkıcı deprem oldu. 2011 Van, 2020 Elazığ ve Sisam-İzmir depremleri ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri İstanbul dışında da depreme hazırlıklı olmamız gerektiğini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN