Zekanızı ortaya çıkaran bulmaca: Resimdeki rafta ikizi olmayan nesneyi 11 saniyede tespit edebilir misin?

Zekanızı ortaya çıkaran bulmaca: Resimdeki rafta ikizi olmayan nesneyi 11 saniyede tespit edebilir misin?

Karşılaşabileceğiniz bir çok optik illüzyon bulunuyor ve her birinin farklı bir amacı vardır. Bazıları sizden kesin bir şeyi tespit etmenizi isteyebilir, bazıları ise kişiliğiniz hakkında konuşabilir. İşte, zeka seviyesini ortaya çıkaracak bir optik illüzyon.Bu eğlenceli bulmacada, rafta ikizi olmayan nesneyi tanımlamaya çalışın. Yalnızca en zeki kişiler bu nesneyi 11 saniye içinde görebilir.

Bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünce ile çözüldüğü için zeka bulmacaları basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Bu tür IQ testleri, Zeka Bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür zeka oyunları, soruna bakarken verdiğiniz karara göre zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Bu tür zeka oyunlarına çözüm bulma konusunda biraz farklı düşünmeniz gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu akıl bulmacalarını çözerken, problemi analiz etmeniz ve analitik becerileri kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Bu yüzden, resimdeki rafta ikizi olmayan nesneyi belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

1-005.jpg

İKİZİ OLMAYAN BİR NESNEYİ 11 SANİYEDE RAFTA BULABİLİR MİSİNİZ?

Aşağıdaki optik illüzyon resminde, rafın içinde ikizi olmayan nesneyi tanımlamanız gerekiyor. Bulmaca meydan okuması, aşağıdaki görüntülerin her birinde yalnızca bir nesnenin kendini tekrar etmediğini belirtir (destek yüzeyi sayılmaz). Hepsini bulabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

İKİZİ OLMAYA NESNE HANGİSİ?

Görüntünün içindeki tüm nesnelere dikkatlice bakarsanız, rafta ikizi olmayan nesneyi tanımlayabilirsiniz. Rafta ikizi olan nesneler Beyaz Vazo, Turuncu Vazo, Mum, Mor Kitap, Kırmızı Kitap, Yeşil Kitap, Çiçek Vazo, Yaşlı Adam oyuncağı ve Sarı Kitap'tır. Yani rafta ikizi olmayan tek nesne Cupid heykeli.

ZEKA OYUNU CEVABI

Yani, bu zihinsel sınavın cevabı, heykelin ikizinin resmin içinde olmadığıdır. Yukarıdaki zeka oyunu zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz, kendinizi tatmin hissedeceksiniz. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN