Dünyanın ‘başkaları’ İstanbul’da buluştu

Dünyanın ‘başkaları’ İstanbul’da buluştu

İstanbul, iki yılda bir dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen ‘Mediations Bienali’ni ağırlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bienalin kapısı Artİstanbul Feshane’de açıldı. ‘Ben Başka Bir Sen, Sen Başka Bir Ben’ temasıyla düzenlenen bienalde dünyanın çeşitli ülkelerinden 17 küratörün seçtiği 154 sanatçının resim, üç boyutlu enstalasyon, fotoğraf ve videolardan oluşan eserleri ziyaretçilerini bekliyor.

SALİHA SULTAN

İstanbul bugünlerde iki yılda bir dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleşen Polonya merkezli ‘Asya-Avrupa Mediations Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı bağlamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ev sahipliğinde gerçekleşen bienalin kapıları dün Artİstanbul Feshane’de açıldı.

01kr02-feshan.jpgDünyanın çeşitli ülkelerinden 17 küratör ve 154 sanatçının yer aldığı bienal ‘Ben Başka Bir Sen, Sen Başka Bir Ben’ teması ile İstanbullularla buluştu. 2008’de Polonya’nın Poznan kentinde sanatçı Profesör Thomasz Wedland ve ekibi tarafından kurulan Mediations Bienali’nin İstanbul’da gerçekleşen 2023 yılı sergisi 11 Aralık’a kadar görülebilecek.

01kr02-manooo.jpg

Beral Madra

TÜRKİYE’DEN ÜÇ KÜRATÖR 18 SANATÇI

Bienalin açılış programında konuşan serginin küratörlerinden Beral Madra, mediations kelimesinin arabuluculuk anlamında geldiğini belirterek, Marianne Wagner ve Mehmet Lütfi Şen ile birlikte serginin Türkiye adına küratörlüğünü üstlenmeyi sevinerek kabul ettiklerini söyledi. Madra, “Çok büyük bir ekip çalışması oldu. Artık bienaller bir küratörle yapılamıyor. Çünkü dünyada inanılmaz küresel bir çağdaş sanat üretimi var, sanatçıları tanımak, ilişkiler kurmak o kadar kolay değil. Burada bizim öne çıkarmak istediğimiz konu, sanat yoluyla insanlar arasındaki ilişkilerin iyileştirilebileceği düşüncesi” dedi. Mart 2007’de İBB desteği ile o zamanki adıyla Feshane-i Amire’de ‘Komşularla Konuşmalar’ adlı bir sergi düzenlediğini de hatırlatarak, “Saraybosna da vardı. O serginin yapıtları şu an Bosna Hersek Müzesi’nde. İkinci kez dünyanın birçok ülkesinden sanatçılarla birlikte bir sergide olmak benim için çok anlamlı” diye konuştu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise İstanbul’un bir çekim noktası olarak iddialı bir kent olduğuna işaret ederek, “Bu iddialı kent hiç de böbürlenmeden, hiç de kibir göstermeden tarih boyunca aslında entelektüel, kültürel, sanatsal emeğin taşıyıcı ve bunu yansıtan bir kent oldu” ifadelerini kullandı. Binal, 11 Aralık’a kadar Artİstanbul Feshane’de Pazartesi günleri hariç her gün ücretsiz görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN