Kürşat Mircan BBP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Kürşat Mircan BBP Genel Başkanlığı'na  aday oldu

Alperen Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mircan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Alperen Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yesevi Alperenler Genel Başkanı Kürşat Mircan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ayında yapılması planlanan ancak ertelenen büyük kongrenin, il kongrelerinin tamamlanmasının ardından yapılması bekleniyor. Mircan, Genel Başkanlık için mevcut Genel Başkan ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici'ye karşı yarışacak.

“MUHSİN BAŞKANIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM”

Adaylığını açıklayan Mircan, "Mazisi lekesiz ve şerefli olan partimizin temeli olan, milli mutabakat ruhunu yeniden tesis etmek, diriltmek, canlandırmak artık mecburi bir hal almıştır. Bunun içindir ki bu kutlu dava ruhunu tekrar tesis etme adına, Muhsin Başkanımızın emanetine sahip çıkmak için Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığa adaylığımı açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

“MAHALLE PARTİSİ OLARAK ADDEDİLMEMİZ BİZLERİ DERİNDEN YARALAMAKTA”

Kurucu Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından partinin zayıfladığını ifade eden Mircan, "Muhsin Başkanımızın Şehadetinin üzerinden geçen 11 yıllık süre zarfında geldiğimiz noktada; partimizin birçok açıdan zayıfladığını görüyoruz, hatta başka siyasi yapılar tarafından ‘mahalle partisi’ olarak addedilmemiz bizleri derinden yaralamakta ve üzmektedir" sözleri ile mevcut yönetimi eleştirdi.

“KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN ANLAYIŞI HAKİM OLDU”

Partide karşıt fikir ve görüşlere kapıların kapatıldığını, 'küçük olsun benim olsun, benim dediğim olsun' anlayışının hakim olduğunu söyleyen Mircan, şunları kaydetti:

"Muhsin Başkanımız Lider sultalarını reddederek, istişare, meşveret ve fikir teatisine kapısını her zaman açık tutmuştur. Daima Parti içi adaleti öncelemiş, hareketimize en ufak emek verene dahi saygı göstermiş, hiçbir emeğin zayi olmasına izin vermemiş, eleştirilere tahammül göstermiş, her zaman kucaklayıcı ve kuşatıcı bir yaklaşım sergilemiştir. Biz Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun evlatları olarak, göreve geldiğimiz takdirde partimizin kuruluş kodlarını, yani samimiyet halkasını, kardeşlik halkasını, dayanışma halkasını, nezaket ve letafet halkasını, istişare ve meşveret halkasını, sevgi ve saygı halkasını, adalet ve her görüşe tahammüllü olma halkasını yeniden tesis ederek Büyük Birliğimizi hep birlikte layık olduğu yüksek konuma getireceğiz.”

“YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNE GİDİLMEDİ”

Mevcut BBP yönetiminin Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili dosyanın yeterince üzerine gitmediğini, dosyanın Yargıtay’da kapatılmak üzerine olduğunu vurgulayan Mircan, “Bu 11 yıllık dönemde Devlet Denetleme Kurulunun, geçmiş dönemdeki Cumhurbaşkanı’nın dahi ’’Kara kutuyu keçiler sökmedi ya!’’ demesi ve o kara kutuyu sökerken askerlerden bir tanesinin, 15 Temmuz darbe girişiminde Muğla’da Cumhurbaşkanımıza suikastla görevlendirilen timin arasında olduğunu da bilmek lazımdır ve onun ismi de dosyadadır. Yani birçok delil var ama maalesef Şehit Liderimizin katilleri hâlâ bulunamadı. Önce Şehit Liderimizin katillerini bulacağız daha sonra davamızı omuz omuza birlikte sürdüreceğiz” dedi.

“TEMENNİMİZ AZERBAYCAN DEVLETİ’NİN KARABAĞ’A GİRİP AZERBAYCAN BAYRAĞINI DALGALANDIRMASI”

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime de değinen Mircan, "Rusya’nın da desteklediği Ermeni Terör Devleti, Azerbaycan’a saldırıda bulunmuştur ve sivil Azeri kardeşlerimizin yaralandığını, şehit olduğunu öğrendik. Allah-u Teala öncelikle şehitlerimize rahmet eylesin. Yaralı olan kardeşlerimize şifalar versin. Biz iki devlet tek milletiz ve buradan temennimiz, duamız Azerbaycan Devleti’nin ve şanlı ordusunun, inşallah, biran evvel Karabağ’a girip Azerbaycan bayrağını dalgalandırması ve bu operasyonun muzafferiyetle sonuçlanmasıdır" değerlendirmelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN