MEB Bakanı açıkladı: TEOG nakil başvuruları 20 Ekim'de sona erecek!

MEB Bakanı açıkladı: TEOG nakil başvuruları 20 Ekim'de sona erecek!

2015 TEOG açık lise ek yerleştirme nakil başvuruları uzatıldı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrencilerin nakil başvurularının 20 Ekim Salı günü sona ereceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı AA Editörü masasına konuk oldu. Eğitimle ilgili önemli başlıkları değerlendiren Avcı TEOG nakil işlemleri hakkında da bilgi verdi. Avcı, TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrencilerin nakil başvurularının 20 Ekim Salı günü sona ereceğini duyurdu. 2015 TEOG açık lise ek yerleştirme nakil başvuruları uzatıldı.

TEOG nakil başvuruları süresi uzaltıldı

Avcı: "TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrencileri 20 Ekim saat 17.00'ye kadar nakil talebine bulunacak. Biz de 21 Ekim günü o çocuklarımızdan uygun olanları, uygun kontenjanlara yerleştirmiş olacağız. Taban puan ve açık kontenjan esasına bağlı olarak yapılacak."

MEB, açık liselere yerleştirilen ancak örgün ortaöğretim kurumlarında okumak isteyen öğrencilere ek yerleştirme hakkı vermişti. Ek yerleştirme için öğrenciler itibaren 7 Ekim'e kadar başvuru süresi bitecek olan TEOG açık lise ek yerleştirme nakil başvuruları 20 Ekim Salı gününe kadar uzatıldı.

2015 TEOG açık lise ek yerleştirme nakil başvuruları ne zaman bitiyor?

Bakanlık örgün ortaöğretim kurumlarına yerleşemeyen öğrencilere ilişkin illere yazı gönderdi. Yazıda, temel eğitimden ortaöğretime geçiş, tercih, yerleştirme ve nakil işlemlerinin 2015 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ile Ortaögretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yapıldığı belirtildi. Ancak örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen bazı öğrencilerin tercih yapmadıkları veya tercih ettikleri uygun herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemedikleri için açıköğretim liselerine yönlendirildikleri ifade edildi. 

2015 TEOG açık lise ek yerleştirme nakil başvuruları uzatıldı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrencilerin nakil başvurularının 20 Ekim Salı günü sona ereceğini açıkladı.

Açık lise ek yerleştirme başvuruları nasıl gerçekleşecek?

Bu uygulamadan sonra örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için bugün itibarıyla gerçekleştirilen nakil ve kabuller sonucu boş kalan kontenjanlar ilan edildi. Bu kapsamdaki öğrenciler, il veya ilçe mili eğitim müdürlüklerince e-Okul üzerinden görülecek. Boş kontenjan ilan edilen okullar için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuracak. Öğrenciler 3 tercihte bulunabilecek. 

Buna rağmen hala herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen ancak örgün ortaöğretimde okumak isteyen öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca taban puan ve kontenjan esasına göre yerleştirilecek. Lise eğitimin zorunlu olması sebebiyle tüm bu işlemlerden sonra herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin kesin kayıtları ise açık liseye yapılmış sayılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN