Ösym gis - ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Girişi sayfası | 2018 ÖSYM GİS haberleri

Ösym gis - ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Girişi sayfası | 2018 ÖSYM GİS haberleri

2018 ÖSYM GİS - ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Girişi sayfası hakkında merak edilen her şey haber detayda. ÖSYM sınav görevi nasıl alınır? ÖSYM Sınav görevi başvurusu nereye yapılıyor? ve ÖSYM GİS Şifremi unuttum tekrar alabilir miyim gibi soruların yanıtını ve 2018 ÖSYM GİS haberlerini sayfamızda bulabilirsiniz.

ÖSYM GİS sayfası ÖSYM sınavlarında görev almak isteyenler tarafından merak ediliyor. ÖSYM GİS ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Girişi sayfasıdır. 2018 ÖSYM GİS haberleri ve ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Girişi sayfası hakkında merak edilen her şey haber detayda...

ÖSYM GİS ŞİFREMİ UNUTTUM TEKRAR ALABİLİR MİYİM? 

OSYM görevli şifremi unuttum ne yapmalıyım? Sınav tarihleri ve sınav başvuru araları uzun olduğu için genelde ÖSYM Gis şifreleri unutuluyor.

ÖSYM Gis şifrenizi unuttuğunuz zaman şifremi unuttum butonuna tıkladığınız takdirde e mailinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Her okul değişikliğinde görev pasif hale gelmektedir. ÖSYM Görevi tekrardan açtırmak için okul yâda üniversiteye başvurmanız gerekiyor.

ÖSYM SINAV GÖREVİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR? 

ÖSYM sınav görevi için başvurular, genelde her okul kendi bulunduğu okullarda başvuru yapmaktadır. Başvuru yapmak için, nüfus cüzdanı, okulun iletişim bilgileri, iban numarası ve e-mail gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapılan yerde fotoğraf çekimi yapılmaktadır. Başvurudan sonra verilen şifreyle sisteme girdikten sonra ilk olarak şifrenizi yeniliyorsunuz. Şifreden sonra sınavlarda görev almak istiyorsanız okul seçimi yapıp görevlendirmenizi bekliyorsunuz. Göreviniz çıkınca görev belgesi çıktısı alıp görev yerinize gidiyorsunuz. ÖSYM GİS  sayfasında daha fazla ayrıntı mevcut.

 ÖSYM GİS SAYFASINA GİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

ÖSYM SINAV GÖREVİ ALMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM

ÖSYM sınav görevi nasıl alınır? Ösym'nin hazırladığı sınavlarda görev alabilmek için Üniversite yada bazı ilköğretim ve liselerde sınavda görev almak istediğinize dair başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Sınav başvuru araları uzun olduğu için genelde şifre unutuluyor. Aman dikkat! Sakın şifrenizi unutmayın. Sistemde şifremi unuttum yazan yere bilgileri yazıp e -mailime gönder dediğimizde ne yazık ki hiç bir e-mail gelmiyor.

Her okul değişikliğinde görev pasif hale gelmektedir. Görevi tekrardan açtırmak için okul yâda üniversiteye başvurmanız gerekiyor.

ÖSYM (gis) sınavlarda görev almak isteyen idareci, öğretmen ve hizmetliler sisteme eklenecek, almış oldukları şifreleri ile "Görevli İşlemleri Sistemi"ne giriş yaparak görev ve görev yeri tercihinde bulunacaklar. Görev tercihlerini her kes sistem üzerinde kendisi yapacak. Görev almak isteyenlerin gis sitesine girip başvuru yapmaları gerekiyor. 

ÖSYM GİS İletişim :

Adres: ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA
Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

ALES BAŞVURULARI 7 MART'TA

ALES ilkbahar dönemi sınav başvuruları başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi sınavı 5 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak. ALES sınav başvurusunda bulunacak adaylar ise işlemlerini 7-15 Mart tarihi arasında gerçekleştirebilecek. ALES sınavlarıyla ilgili gelişmeleri sayfamızdan takip edebilir detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

18-03/04/sym-gis-sayfasi.jpg

ALES BAŞVURU İŞLEMİ

2018 ÖSYM GİS haberlerinine göre : Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2018-ALES Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ GİRİŞ İÇİN TIKLA


ÖSYM ADAY BAŞVURU SİSTEMİ GİRİŞİ İÇİN TIKLA

E-DEVLET İLE ÖSYM GİRİŞİ İÇİN TIKLA

 

ÖSYM ADAY ŞİFREMİ UNUTTUM 

Aday şifrenizi unuttuysanız ve ÖSYM'nin zorlu şifre hatırlatma işlemlerini yapmak istemiyorsunuz ama o zaman çok kısa bir şekilde e-Devlet üzerinden bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet'ten almış olduğunuz şifre ile giriş yaptığınızda otomatik olarak ÖSYM'nin sitesine yönlendirilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ÖSYM'ye giriş yapabilirsiniz.

Şifremi unuttum işlemleri için tıkla

2018 YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) BAŞVURULARI NE ZAMAN

2018 ÖSYM GİS haberlerinine göre: DGS Sınavı - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için 2018 yılı için de heyecan sürüyor. 2018 DGS'nin yapılacağı tarih belli oldu. Sınava katılacak olan adaylar başvurularını başvuru tarihlerinde yapacaklar ve sınav tarihi için bekleyişe geçecekler.

ÖSYM başkanlığı dün 2018 yılı için sınav takvimini açıkladı. 2018 için çok merak edilen sınavlardan birisi de DGS oldu. DGS sınav tarihi için yapılan açıklamaya göre;

2018 DGS sınavı 08 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sınava başvurular 16.05.2018 – 24.05.2018 tarihleri arasında yapılacak. Sınavın sonuçlarının ise 02.08.2018 tarihinde açıklanacağı öngörülmüş.

Sınava geç başvuru tarihi de 05.06.2018 olarak belirlenmiş.

Bildiğiniz gibi başvurular ais.osym.gov.tr adresinde yapılmakta ve sınav ücreti de odeme.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilmektedir.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı olan ve kısaca DGS diye adlandırılan, öğrencilerin okudukları bölümden bir üst programa geçişlerine imkan sağlayan sınav 8 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 2018 DGS başvurularının ardından adaylar sınav yerlerinin belli olması beklenecek.

Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olanlar, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler DGS’ye başvurabilirken, açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramadı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini,T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilmektedirler.

 

18-03/04/sym-gis-sayfasi-1520151960.jpg

ÖSYM GİS'E E-DEVLET İLE GİRİŞ

ÖSYM'nin aday veya görevli şifresi ile giriş yapılan uygulamalarına, e-devlet üzerinden güvenli giriş yapma özelliği eklendi.ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru merkeziişlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi.ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.ÖSYM (Bilkent-Ankara) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN