1,5 yılda sadece yemek yiyerek kilo verdi! Sırrını paylaştı: "Adeta sihirli bir değnek değdi"

1,5 yılda sadece yemek yiyerek kilo verdi! Sırrını paylaştı: "Adeta sihirli bir değnek değdi"

1,5 yılda tam 50 kilo veren kadın, sırrını paylaştı! Sadece yemek yiyerek kilo verdiğini anlatan kadın, "adeta sihirli bir değnek değdi" diyerek yaşadığı süreci anlattı...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, diyetisyen hizmeti ile kilo problemi yaşayan bireylere ücretsiz destek sağlıyor. Bu hizmetten faydalanan 40 yaşındaki Sabahat Avcı, 1,5 yıl içinde danışman diyetisyen İpek Öztaş'ın rehberliğinde toplamda 50 kilogram verdi.

Avcı'nın kilo verme hikayesi, özellikle sağlıklı yaşamı benimsemek isteyenler için ilham verici bir örneği oluşturuyor. Kilo sorunları nedeniyle zorlanan Avcı, içine kapandığını, yürümekte ve hareket etmekte zorlandığını ifade etti. Ancak Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'nde başladığı diyetisyen hizmeti sayesinde sağlıklı bir yaşam tarzına adım attı.

1,5 YILDA 50 KİLO VERDİ

56.jpg

Diyetisyen İpek Öztaş'ın rehberliğinde hazırlanan özel beslenme programına uyan Sabahat Avcı, sadece 1,5 yıl içinde 50 kilogram vererek adeta yeni bir yaşama merhaba dedi. Avcı, bu süreçte sadece yemek yiyerek kilo verdiğini ve şu an 60 kiloya kadar düştüğünü belirtti. Sağlıklı beslenme programıyla kilolarını neredeyse tamamen yağdan kaybeden Avcı, bu süreçte sağlığının da iyileştiğini ifade etti.

SADECE YEMEK YİYEREK 60 KİLOYA DÜŞTÜ

yemek-yiyerek-kilo-verdi.png

Avcı, "Annemin de çok kiloları vardı. Pandemi döneminde burada aldığı hizmet ile kilo vermiş. O süreç sonunda annemi ilk gördüğümde çok şaşırdım tanıyamadım. Annem ısrarla burayı tavsiye etti. Buraya geldiğimde 115 kiloydum. Hazırlanan beslenme programına uydum ve adeta yemek yiyerek kilo verdim. Şimdi 60 kiloya kadar düştüm, adeta hayatıma sihirli bir değnek değdi" ifadelerine yer verdi.

Avcı'nın duygusal ve fiziksel dönüşümü, sadece kilo vermekle kalmayıp aynı zamanda yaşam kalitesini artırmış durumda. Diyetisyen İpek Öztaş, Sabahat Avcı'nın başarısının örnek bir sonuç olduğunu ve danışanlarına kişiye özel beslenme programları ile destek verdiklerini belirtti. Öztaş, kilo verme sürecinde sağlık taramalarının önemine vurgu yaparak, kişilere doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

ŞEKER HASTALIĞI SEMPTOMLARI GERİLEDİ

Sabahat Avcı ile 1,5 yıl önce serüvenlerine başladıklarını söyleyen Diyetisyen İpek Öztaş, "Danışanımız ilk geldiğinde şeker hastalığıyla ilgili bir başlangıç seviyesi vardı. Başlangıçta biraz tedirgindi ama bu serüvende başarılı bir sonuç aldık. Şeker hastalığıyla ilgili semptomlar geriledi ve sıfırlanma noktasına geldi. Kendisiyle gurur duyuyorum. Danışanlarımızın ilk olarak kan tahlillerini istiyoruz. Tahlillerini inceliyoruz. Kişinin kilosu, boyu, yaşamı ve yemek yeme düzeni hakkında kendilerinden bilgi alıyoruz. Kişilere nasıl doğru şekilde beslenebileceklerini öğretiyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN