Ağız kokusundan 1 dakikada kurtulun! Hem doğal hem kolay...

Ağız kokusundan 1 dakikada kurtulun! Hem doğal hem kolay...

Bazılarımızın farkında bile olmadığı bir sorun olsa da ağız kokusu etrafımızdaki insanları çok rahatsız eder. Ağız kokusundan şüpheleniyorsanız ondan kurtulmanın doğal yollarına başvurmalısınız. İşte ağız kokusunu saniyeler içinde yok eden o yöntemler...

Ağız kokusundan nasıl kurtulunur? Ağız kokusunu geçiren doğal yöntemler nelerdir? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Ağız kokusuna çok yönlü yaklaşmak gerekir. Her şeyden önce ağız kokusu bir hastalık belirtisi olabilir. Mide kanseri, karaciğer kanseri, gırtlak kanseri ve dil kökü kanseri gibi çeşitli kanserlerin ağız kokusuyla belirti verdiği bilinmektedir. Ayrıca diş çürüğü ve ağız içi implant, protez, kaplama gibi elementlerin arasına sıkışan yiyecek artıkları da ağız kokusuna sebep olabilir.

Ağzı kokusunda öncelikle diş ve diş eti rahatsızlıkları ve bunlara neden olabilecek çürükler köprüler protezler tedavi edilmelidir.

AĞIZ KOKUSU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Ağız kokusundan şikayetçiyseniz bunun bir hastalıktan kaynaklanmadığını anlamak için muayene ve sağlık tetkiklerinizi eksiksiz yaptırmalısınız.

Kokunun kaynağı olabilecek kronik sinüzit enfeksiyonları, kronik bademcik enfeksiyonları, kronik mide problemleri ve kronik diş ve diş eti rahatsızlıkları teker teker kontrol edilmelidir.

Doktorunuzun gerekli görmesi halinde ayrıntılı gastroentroloji muayenesinden geçilmeli, uygun süre ve dozda tedaviye rağmen geçmeyen ağız kokusu söz konusuysa endoskopi düşünülmelidir.

AĞIZ KOKUSUNU GEÇİREN DOĞAL YÖNTEMLER

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım ağız kokusundan kurtulmanın doğal yollarını şöyle açıkladı:


LİMON SUYU

Limon suyu, ağız içindeki bakterileri azaltmaya yardımcı olabilir. Bir bardak ılık suya birkaç damla limon suyu ekleyerek gargara yapabilirsiniz. Ancak limonun asitli yapısı diş minesine zarar verebileceğinden, çok fazla kullanılmaması önemlidir.

NANE YAPRAĞI VEYA NANE YAĞI

Nane, ferahlatıcı etkisiyle ağız kokusunu geçirmeye yardımcı olabilir. Birkaç taze nane yaprağını çiğneyebilir veya bir bardak suya birkaç damla nane yağı ekleyerek gargara yapabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ:

Elma sirkesi, ağız kokusunun kaynağı olabilecek bakterileri etkisiz hale getirmek için ideal bir yöntemdir. Ancak dikkatli kullanılmalıdır. Sirke asitli olduğundan fazla kullanılması diş minenize zarar verebilir. Bu yüzden bir bardak suya bir kaşık elma sirkesiyle seyrelterek gargara olarak kullanabilirsiniz.

BOL SU

Ağız kuruluğu da ağız kokusuna neden olabilir. Bu sebeple bol su tüketmek önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN