Aktarlardan kilo kilo alıyorlar! Faydalarını duyan eve stok yapıyor: Çocuktan yaşlıya herkese şifa oluyor

Aktarlardan kilo kilo alıyorlar! Faydalarını duyan eve stok yapıyor: Çocuktan yaşlıya herkese şifa oluyor

Pekmezler, içeriğindeki sağlık bileşenleri sayesinde birçok hastalığa şifa olmaktadır. Özellikle alternatif tıbbın da çok fazla kullandığı bu pekmez türünün sağlığa faydaları say say bitmiyor. İşte, aktarlarda yok satan o pekmez ve faydaları…

Yüzyıllardır tüketilen ve faydaları azımsanamayacak kadar çok olan pekmez özellikle kış aylarında düşen bağışıklığı güçlendirmek için birebir. Birçok çeşidi bulunan pekmez, her türüyle sağlıklı bir yaşam sunarken andız pekmezinin yeri ise oldukça ayrı…

Ardıç olarak da bilinen andız; Türkiye, Yunanistan, Lübnan ve Suriye’de yetiştirilmektedir. Andız ağacından yapılan pekmez ise tamamen doğal yöntemler ile hazırlanmaktadır.

Doğal ve faydalı bir besin olması ise andız pekmezinin önemini ortaya koyuyor. İşte, her gün mutlaka bir kaşık yemenizi sağlayacak andız pekmezi faydaları…

andiz-pekmezi-faydalari-1.jpg

ANDIZ PEKMEZİ FAYDALARI

Probiyotik ev antioksidan özelliği bulunan andız pekmezi, vücudu toksinlerden arındırarak tertemiz yapar. Üst yolunum hastalıklarına yakalanma riskini azaltan bu pekmez, astım ve bronşit gibi hastalıklara da iyi gelir.

andiz-pekmezi-faydalari-2.jpg

Kuru öksürüğün hafiflemesini sağlayan andız pekmezi, birikmiş balgamı da kolaylıkla atar. Vücut direncini artıran andız pekmezi, enerjinizi artırırken eklem ağrılarına da şifa olur.

Ayrıca andız pekmezi, ağızda oluşan yaralı tedavi etme ve bağırsak sağlığını koruma özelliklerine de sahiptir. Vücut için bu kadar faydalı olan andız pekmezini her sabah 1 yemek kaşığı tüketebilir ya da 1 bardak su ile karıştırarak içebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN