Aman dikkat! Ebeveynlerin sıkça başvurduğu yöntemdeki büyük risk

Aman dikkat! Ebeveynlerin sıkça başvurduğu yöntemdeki büyük risk

Yeni yapılan bir çalışmada, son dönemde ebeveynlerin sürekli başvurduğu yöntem olarak çocuklara telefon vermenin korkutan tarafları ortaya çıktı.

JAMA Pediatri'de yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, zor anlarda bir çocuğu sakinleştirmek için sık sık akıllı telefonların veya televizyonun kullanılmasının ileride duygusal sorunlarına yol açabileceğini öne sürüyor.

Araştırmanın baş yazarı ve gelişimsel-davranışsal bir çocuk doktoru olan Dr. Jenny Radesky, “3-5 yaşındaki çocuğunuzun bir şey için çığlık attığını veya ağladığını gördüğünüzde, ‘telefon verme’ stratejinin dikkatlerini dağıtacağını veya onları susturacağını düşünüyor musunuz? Çalışmamız, bu stratejinin onlara uzun vadede yardımcı olmadığını gösteriyor” dedi.

ÇOCUKLAR ZOR DURUMLARLA BAŞA ÇIKMAYI ÖĞRENEMİYOR

Çalışma, 422 ebeveyn ve bakıcının 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklarını sakinleştirmek için cihazları ne sıklıkta kullandığını ve bunun altı aylık bir süre boyunca davranışlarını nasıl etkilediğini analiz etti.

CNN’e konuşan Dr. Radesky, zor durumları bastırmak için cihazların kullanılmasının, çocuğun bunlarla nasıl başa çıkacağını öğrenmesi için kaçırılmış bir fırsat olduğunu ve onları istediklerini elde etmek için yaramazlık yapmaya teşvik edebileceğine dikkat çekti. Radesky, ebeveynlerin çocuklarına davranışlarını ve düşüncelerini işlemek için onları sessiz bir yere götürerek duygulara nasıl tepki vereceklerini öğretmelerini önerdi.

DSÖ KARŞI ÇIKIYOR

Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ) çocukların ekran karşısında saatler geçirmesini önermiyor. DSÖ’ye göre, 1 yaşın altındaki bebekler ekrandan tamamen uzak tutulmalı, 4 yaşın altındakilerin ekran başında geçirdikleri süre ise sınırlandırılmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN