Böbrek hastalıkları için bire bir, üstelik bedava! Adını duyan toplamak için koşa koşa gidiyor... Doğadan fışkıran şifa

Böbrek hastalıkları için bire bir, üstelik bedava! Adını duyan toplamak için koşa koşa gidiyor... Doğadan fışkıran şifa

İnsanların yaşam standartlarını düşüren hastalıklar arasında yer alan böbrek hastalıkları, birçok kişinin şikayetçi olduğu bir konu. Bu kapsamda böbrek sorunu yaşayan kişilerin tüketebileceği doğal bir besin son zamanlarda viral olmaya başladı. Böbrek hastalıkları için bire bir olmasının yanı sıra doğadan bedavaya toplanabiliyor. Adını duyan toplamak için koşa koşa gidiyor… Doğadan fışkıran şifa…

Doğadan gelen şifalı besinlere bir yenisi daha eklendi. Yozgat’ta dere kenarları başta olmak üzere sulak alanlarda kendiliğinden yetişen “gilaburu” meyvesi özellikle de böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra şeker ve tansiyon hastalarının da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bu meyve hem suyu ile hem de kabuğu ile tüketiliyor.

KIŞIN MEYVE SUYU OLARAK TÜKETİLİYOR

Sulak alanlarda yetişen gilaburu meyvesi, özellikle Yozgat’ın Çandır, Çayıralan ve Boğazlıyan ilçelerinde kendiliğinden yetişiyor. Şimdilerde hasat edilmeyi bekleyen meyve, vatandaşlar tarafından toplandıktan sonra salamura olarak saklanıp kış aylarında meyve suyu halinde tüketiliyor.

yeni-proje-1-003.jpg

İşletme sahibi Mustafa Kır, Yozgat’ın Çandır ilçesinde bu meyveler için tesis kurduklarını ve alım yapmaya başladıklarını anlattı. Mustafa Kır, “İlçede yılda ortalama son günlerde 30 ton gilaburu üretimi yapılıyor. Gilaburu meyvesi birçok hastalığa da iyi geliyor. Böbrek taşı ve kumu ile ilgili sorunlara iyi geldiği Erciyes Üniversitesi tarafından kanıtlanmıştır. Bir de şeker ve tansiyon hastalarına iyi geldiği biliniyor” dedi.

yeni-proje-2-004.jpg

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Gilaburu meyvesi adeta bir şifa deposu olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki astım, romatizma, yüksek tansiyon, kabakulak ve uyku bozukluğu gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. Bu hastalıklar için sıvı hale getirildikten sonra düzenli ve aşırıya kaçmadan tüketiliyor.

Bunların yanı sıra gilaburu meyvesinin kabuğu da resmen şifa saçıyor. Kramplara, kas gerginliklerine, regl sancısına, menopoz döneminde meydana gelen ağrılı kanamalara iyi geliyor.

yeni-proje-003.jpg

GİLABURU SUYU NASIL YAPILIYOR?

İlk olarak aldığınız ya da topladığınız gilaburu meyvelerini iyice yıkamanız gerekiyor. Daha sonra bir bidona salamuraya yatırın. Üç ay kadar beklettikten sonra meyve suyu gibi tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN