Çay yerine bunu için! Şekere, alzheimera, depresyona iyi geliyor zayıflatıyor da...Prof. Dr. Güner Sönmez basit sırrı açıkladı

Çay yerine bunu için! Şekere, alzheimera, depresyona iyi geliyor zayıflatıyor da...Prof. Dr. Güner Sönmez basit sırrı açıkladı

Hayatında çay yerine bunu tüketen şekeri, alzheimerı, depresyonu unutacak. Hem de kilolarınız birer birer buhar olup uçacak. Prof. Dr. Güner Sönmez, en basit yöntem diyerek hem hastalıkların koruyucusunu hem de zayıflamanın anahtarını açıkladı. İşte Prof. Dr. Güner Sönmez’in o açıklamaları…

Türk kültüründe en çok tüketilen içecekler arasında yer alan çay, faydası ile bilinse dahi bu faydayı ikiye katlayacak o ürün hastalıkları da başınızdan def ediyor. Prof. Dr. Güner Sönmez, günde en fazla 3 kez tüketilmesini tavsiye etti o ürün ile kilolarınızdan da kolayca kurtulabilirsiniz. İşte Prof. Dr. Güner Sönmez’in o açıklamaları…

HAYATINIZDA MUTLAKA DAHİL EDİN

Günümüzde birçok kişinin en büyük problemi şeker, alzheimer ve depresyon olarak baş gösterirken tüm bu hastalıkların çözümü kahvede saklı. Günlük kahve tüketimi enerji arttırırken mutluluk hormonu salgılar. Şeker hastalığına karşı koruma sağlayan kahve zayıflatma etkisiyle de diyet listelerinin baş köşesinde yer alıyor.

kahve-icmek.jpg

Son yıllarda hızlı bir artış gösteren alzheimer, demans ve depresyon riskini azaltan kahve karaciğer sağlığını da korumaktadır. Kalın bağırsak ve karaciğer problemi yaşayan kişilerin kahve tüketmesi tavsiye edilirken kanser riskine karşı da koruma sağladığı aktarılmaktadır.

KAHVE SAĞLIĞI KORUYOR

Prof. Dr. Güner Sönmez, kahvenin tansiyonu yükseltti iddialarına da yanıt verdi. Bu konuyla ilgili pek çok soru geldiğinde belirten Sönmez, tansiyonu yalnızca 3-4 mm/hg yükseltebileceğini söyledi. Bu rakamın çok önemli bir oran olmadığına değinen uzman isim, içmeye devam eden kişiler de normal düzey olarak görülebileceğini aktardı. Kahvenin kalp sağlığını desteklediğini belirten Sönmez, kahve içen kişilerin inme riskine karşı %20 oranında kendisini korumaya aldığını söyledi.

hangi-kahveler-sagliga-yararlidir.jpg

KALP DAMAR HASTALIKLARINA KARŞI KORUYOR

450.000 kişilik bir grubu kapsayan çalışmalar doğrultusunda tüm kahve tiplerinin kalp damar sağlığını koruduğunu işaret eder Prof. Dr. Güner Sönmez, kroner damar hastalığı, kalp yetmezliği ve iskemik inme yani felç riskini düşürdüğünü aktardı.

kahve-zayiflatir-mi.jpg

Hazır ve öğütülmüş kafein içeren tüm kahvelerin ritim bozukluğu riskini azalttığını dile getiren uzman isim, “İngiltere’de 468 bin kişilik çalışma, 11-12 yıllık takip; Günde 0.5-3 fincan kahve içenlerde, içmeyenlere göre kalp hastalıklarına bağlı ölüm riski % 17, inme riski % 21 azalır. Kahve içmek böbreklerinize iyi gelebilir. Hiç kahve içmeyenlerle içenler karşılaştırıldığında, kahve içenlerde içmeyenlere göre akut böbrek hasarı %11 daha az görülmüş.” açıklamalarında bulundu.

GÜNDE EN FAZLA 3 FİNCAN

14.000 kişinin 24 yıllık takibi sonucunda düzenli kahve tüketen kişilerin kahve tüketmeyenlere kıyasla yüzde 12 oranında daha uzun bir ömre sahip olduğu görüldü. Kahve tüketmenin önemli bir antioksidan olduğunu belirten uzman isim B3,B5 ve mg kaynağı olduğunu aktardı.

Şimdiye kadar yayınlanan bütün kahve içerikli araştırmalarda içinde krema, şeker, süt tozu gibi katkılar olmayan, ham çekirdekten öğütülmüş ve çok kavrulmamış kahveleri işaret ettiğini belirten Prof. Dr. Güner Sönmez Filtre kahve, Türk kahvesi, espresso kahve türlerinin tüketilebileceğini söyledi.

kahvenin-sagliga-faydalari.jpg

2 fincan kahvenin beyinde oluşturdu sinirsel hareketlilik ve EEG gücü değişikliği göz önüne alındığında en fazla etki Alfa dalgalarında olmaktadır. Bu kapsamda zihinsel rahatlama, beynin düşük vitese geçmesi ve tepki vermesi gibi durumlar ortaya çıkıyor. Bir kişinin günlük kafein tüketimi 300 mg'yi geçmemelidir. Prof. Dr. Güner Sönmez, “Kahve uyanır uyanmaz değil, uyandıktan 1-1,5 saat sonra en erken içilmeli. Öğleden sonra saat 16:00-17:00’den sonra içilmemeli. Mümkünse günde 2-3 fincanı geçirmeyin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN