Çürük diye kimse almıyor ama asıl fayda onda! Benekli muzda yok yok: Bunları öğrendikten sonra poşet poşet alacaksınız

Çürük diye kimse almıyor ama asıl fayda onda! Benekli muzda yok yok: Bunları öğrendikten sonra poşet poşet alacaksınız

Muz büyük küçük herkes tarafından çok sevilen bir meyve. Ancak üzerinde benek olanları çoğu kişi çürüdü sanarak almıyor. Fakat bu yapılan en büyük hatalardan biri. Çünkü, benekli muzun faydası normal muzdan beş kat daha fazla. Peki, benekli muzun faydaları nelerdir? İşte, öğrendiğinizde kilo kilo almanızı sağlayacak o faydalar...

Hem lezzetli hem sağlıklı olan muz kişiye enerji verir, uzun süre tok tutar ve vücudun ihtiyacı olan tüm besin, vitamin, mineral ve doğal şekeri sağlar. C vitamini, potasyum ve magnezyum zengini olan muz, vücuda çeşitli faydalar sağlar.

Fakat birçok kişi muz kabuğunda oluşan siyah noktaları gördüğünde ya satın almaz ya da o muzu tüketmekten kaçınır. Ancak muzun üzerinde siyah beneklerin oluşması onun çürüdüğü değil tam olgunlaştığı anlamına gelir ve faydaları katlanarak artar. İşte, benekli muzun hiç bilmediğiniz faydaları...

TNF ETKİSİ DAHA FAZLA

TNF, vücuttaki anormal hücrelere karşı savaşan ve kansere karşı mücadele eden bir maddedir. Benekli muz da vücuttaki anormal hücrelere karşı savaşmaya yardımcı olur. Muzdaki benek sayısı arttıkça TNF sayısı da artar.

ct-h-5-1.jpg

YÜKSEK ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Muzlar ne kadar olgunlaşırsa antioksidan özelliği de o kadar artar. Aynı zamanda virüslere karşı bağışıklığın daha da güçlenmesini sağlar.

KRONİK HASTALIKLARI İYİLEŞTİRİR

Muzun olgunlaşması demek magnezyum içeriğinin artması demektir. Yüksek magnezyum, hipertansiyonu olanlar için mükemmel bir tansiyon düşürücüdür. Bunun yanı sıra olgun muz kalbe, depresyona ve sindirime iyi gelir.

ct-h-5-2.jpg

KABIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇER

Olgunlaşmış muz tüketimi semptomlara azaltarak, kabızlığın iyileşmesini hızlandırır.

Lif oranı yüksek olan muz kabızlığı gidererek, bağırsak hareketlerini uyarır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN