Her yıl yüz binlerce kişi bu hastalıktan ölüyor! Akciğerden başlayıp tüm vücudu ele geçiriyor: Nefes darlığı varsa...

Her yıl yüz binlerce kişi bu hastalıktan ölüyor! Akciğerden başlayıp tüm vücudu ele geçiriyor: Nefes darlığı varsa...

Genetik ve çevresel faktörlerden dolayı hastalıklar hızla artmakta. Uzmanlardan gelen son uyarı ise ortalığı ayağa kaldırdı. Her yıl yüz binlerce kişi bu hastalıktan ölüyor. Akciğerden başlayıp tüm vücuda hızla yayılıyor. Eğer erken önlem alınmazsa sonunuz kötü! Nefes darlığı ve öksürükle başlıyor. Bu belirtiler varsa hemen bir kontrole gidin. İşte detaylar haberimizde...

Sağlık sorunları günümüzde hızla çoğalıyor. Yaşanan çevresel ve genetik faktörler bazı hastalıkları tetiklerken uzmanlar tarafından yapılan son uyarı şoke etti. Akciğerden başlayıp tüm vücudu ele geçiriyor. Her yıl yüz binlerce kişi bu hastalıktan ölüyor! Erken önlem alınmazsa sonunuz felaket. Kuru öksürük ve nefes darlığıyla başlıyor.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ HER YIL HAYATINI KAYBEDİYOR

Çağımızın amansız hastalığı olan kanser hızla yayılmakta. Genelde genetik olarak yayılan kanser türlerine göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde en çok görülen türü ise akciğer kanseri. Türkiye'de vatandaşların başına bela olan bu hastalık yılda 1,69 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu savundu.

her-yil-yuz-binlerce-kisi-bu-hastaliktan-oluyor-akcigerden-baslayip-tum-vucudu-ele-geciriyor-nefes-darligi-varsa-1.jpg

Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Timuçin Çil, akciğer kanserine neden olabilecek etkenleri açıkladı. Genetik faktörlerin ve sigara, alkol, aşırı kilo kanseri tetikliyor.

NEFES DARLIĞI VE KURU ÖKSÜRÜK VARSA HEMEN DOKTORA BAŞVURUN

Sigara kanser yapar sözü herkesin ağzında yer alırken Çil, sigaranın kanser yapmayacağını sigara tüketmeyenlerinde kanser riskinin olduğuna değindi. Genetik bozukluklara dikkat çekerek, kanser olan insanların mutasyon, delesyon ve bunun gibi genetik bozukluklarından ötürü olabileceğini belirtti.

her-yil-yuz-binlerce-kisi-bu-hastaliktan-oluyor-akcigerden-baslayip-tum-vucudu-ele-geciriyor-nefes-darligi-varsa-2.jpg

AKCİĞER KANSERİ NEDİR?

En önemli görevi vücuda oksijen alınması ve yaşamsal faaliyetler sırasında oluşan karbondioksitin vücuttan atılmasını sağlamak olan akciğerlerdeki doku ve hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalması sonucu akciğer kanseri oluşur. Kontrolsüz çoğalan bu kitleler bulunduğu ortamda büyür ve etrafındaki dokulara yayılıp hasar verebilir. Akciğer kanseri küçük hücreli (yulaf hücreli) akciğer kanseri ve küçük hücreli olmayan akciğer kanseri olmak üzere ikiye ayrılır.

Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri: Küçük hücreli olmayan akciğer kanserinin birçok tipi bulunmaktadır. Her bir tipin kanser hücrelerinin türü farklıdır. Her kanser hücresi değişik şekilde büyür ve farklı yollardan yayılır. Küçük hücreli olmayan akciğer kanserinin tipleri mikroskopla incelendiğinde kanser dokusundaki hücrelerin türüne ve hücrelerin görüntüsüne göre belirlenir. Küçük hücreli akciğer kanserleri, tüm akciğer kanserlerinin kabaca %15’ini içerir. Genellikle, sigara içen hastalarda görülür. Diğer akciğer kanseri türlerine göre lenfatik sistem ve kan yoluyla vücuda yayılımı daha hızlıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN