Hurmaya limon sıkıp yiyenler mucizeye şahit oluyor! İftardan sonra bir tane ağzınıza atın: Tam bir şifa deposu

Hurmaya limon sıkıp yiyenler mucizeye şahit oluyor! İftardan sonra bir tane ağzınıza atın: Tam bir şifa deposu

Ramazan ayının gelişiyle akıllarda oluşan soruların çoğu hurma hakkında olurken hem tadının güzelliği hem de faydaları saymakla bitmiyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalarla beraber hurmaya limon sıkıp yemek faydasını resmen iki katına çıkartıyor. İşte hurma ve limonu beraber yemenin faydaları...

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı haline gelen hurma, tadıyla olduğu kadar faydalarıyla da yiyenleri tatmin ediyor. Şifa deposu olan hurmaya gece yatmadan limon sıkıp yerseniz vücutta gözle görülür şekilde ki değişimlere şahit olacaksınız.

Geceleri yatmadan önce limonu hurmaya sıkarak tükettiğinizde bağışıklık sisteminiz kuvvetlenirken hastalıklara karşı direnciniz de artar. Gün boyu tüm enerji ihtiyacınızı sadece bu ikisiyle tamamlayabiliirsiniz.

KABIZLIĞI ÖNLER

Lif yönünden zengin olan hurmayı limonla tükettiğiniz zaman bağırsaklarınızı çalışması düzene girer. Her gün limonlu hurma tüketildiğinde kabızlık sorunu yaşamazsınız.

Hurmaya limon sıkıp yeme

Hurmanın içinde bulunan potasyum, kalsiyum ve magnezyum ile kemikler güçlenir. Hurmanın kemiklere güç verdiği ve limon ile beraber tüketildiğinde ise kemik erimelerine karşı kalkan olduğu belirtiliyor. Vitamin ve antioksidan yönünden zengin olan hurma sayesinde enerjinin fazlasıyla yüksek olabilir.

Beyin sağlığı için önerilen hurma içerisinde bulundurduğu serotonin ve norepinefrin oluşmasıyla beraber B12 vitaminide fazlasıyla karşılar.

Uzun süre tok tutmasıyla beraber kan şekerini dengelemesiyle sindirimide düzene sokar. Toksinlerin atılmasına yardımcı olan hurma diyet listelerinin bir numaralı besinidir.

HURMA ÇEŞİTLERİ

Bağdat hurması

Medine hurması

İran hurması

Acve hurması

Kudüs hurması

Tunus hurması

Sukkari hurması

Sugay hurması

Berni hurması

Şelebi hurması

Cennet hurması

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN