İyi bir uyku için bunları yapın! Uzmanlar önerdi: Bunları yapmayan yorgun uyanıyor...

İyi bir uyku için bunları yapın! Uzmanlar önerdi: Bunları yapmayan yorgun uyanıyor...

İyi bir uyku çekmek istiyorsanız, uzmanların dediklerine kulak vermeniz gerekiyor. Güzel bir uyku sağlığınızı da büyük oranda etkileyecek bir faktördür. Yaşamınızdaki en önemli noktalardan birisi olan kaliteli uykuyu alışkanlık haline getirmeniz için öneriler paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

İnsan vücudu uyuduğu sırada kendisini yenileyebilir. Zihniniz, organlarınız, kaslarınız dinlendiği ve gelişim sağladığınız bir zaman dilimi uykunuzdur. Uzman isimler doğru bir şekilde uyku çekmeniz için yapmanız gerekenleri bir bir paylaştı. Sağlığınızı korumak için uyku planınızı iyi yapmanız gerekir.

UYUMADAN ÖNCE AKILLI TELEFON KULLANMAYIN

Uzmanlar tarafından gelen uyarılara göre, uyumadan önce kesinlikle akıllı telefonlarınızı uzaklaştırın. Telefonlar kullandığınız esnada yayılan mavi ışık, melatonin olarak isimlendirilen uyku hormonunu engeller.

Vücudun uyku düzenini ayarlayan bu hormonun engellenmesi halinde, uykunuz sürekli olarak kaçabilir. Bu nedenle en az 1 saat öncesinden akıllı cihazlardan uzak durmanız önerilir.

213245343232.jpg

TELEVİZYON İZLEMEYİN

Yatak odasında televizyon bulunması ve gece yatmadan televizyon izlemek, akıllı telefonlar ile aynı etkiyi gösterir. Televizyon izlerken uyarılan beyin, uykuya hazır olmanızı engeller. Televizyonda izlediğiniz programlar da uyku sağlığınızda sorunlar oluşturabilir. Yatmadan önce izlediğiniz; heyecanlı, korkutucu veya üzücü programlar uykunuzda sizi rahatsız edebilir.

indir.webp

ALKOL VE KAFEİN ALMAYIN

Günlük hayatınızda alkollü ve bol kafeinli içecekler tüketmekten kaçının. Uyarıcı maddelerden birisi olan kafein gece vakitlerinde uykunuzu önleyecektir. Beyinde salgılanan adenozin isimli kimyasalın etkisini düşürerek, vücudunuzu dinç ve uyanık tutmaya zorlar. Alkollü içecekler ise uykuyu kolaylaştırabilir fakat, uykunuzdan kesinlikle verim alamazsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN