Kemoterapide greyfurt tüketmek tedaviyi zorlaştırıyor

Kemoterapide greyfurt tüketmek tedaviyi zorlaştırıyor

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açan aşırı beslenme tarzının Türkiye’de kanser türlerinde ilk sırada yer alan meme kanseri riskini artırdığını işaret ederek, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.

Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açan aşırı beslenme tarzının Türkiye’de kanser türlerinde ilk sırada yer alan meme kanseri riskini artırdığını işaret eden İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.

Prof. Dr. Cihan, meme sağlığında beslenmenin önemine değinerek, şunları söyledi:

“Klasik Akdeniz tipi beslenme tüm kanserler için koruyucudur. Bitkisel kaynaklı besinler ve sağlıklı yağlardan (zeytinyağı gibi) oluşan besinler bu grupta tanımlanabilir. Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünleri, katkı maddesi kullanılmış gıdalar ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme zararlıdır. Takip dönemindeki özellikle östrojen hormonuna duyarlı tümörü olanlar, östrojenden zengin keten tohumu ve soya ürünlerini kullanmamalıdırlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN