Kovid bitmedi

Kovid bitmedi

Koronavirüs pandemisi artık dünya gündeminin alt sıralarına düşerken Dünya Sağlık Örgütü, “salgın bir geçiş noktasında” uyarısı yaptı. Virüsün, öngörülemeyen özelliklere sahip yeni varyantlara dönüşme yeteneğini koruduğu vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 salgınının hala uluslararası bir acil durum oluşturduğunu, virüsün ise tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olmaya devam ettiğini bildirdi. DSÖ, Kovid-19 acil durum komitesinin salgının küresel alarm gerektirip gerektirmediğiyle ilgili son toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

“Muhtemelen bir geçiş noktasında” olan salgının, insan sağlığına yönelik yüksek küresel riskini koruduğu belirtilen açıklamada, “Komite, şu anda küresel olarak dolaşan Omicron alt soyları yüksek oranda bulaşıcı olmasına rağmen, daha önceki varyantlarla karşılaştırıldığında enfeksiyon ve ciddi hastalık arasında bir ayrıştırma olduğunu kabul etti. Ancak virüs, öngörülemeyen özelliklere sahip yeni varyantlara dönüşme yeteneğini koruyor.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, bu nedenle Kovid-19’un klinik özelliklerini uygun şekilde karakterize etmek için hastaneye yatışlar, yoğun bakım ünitesi kabulleri ve ölümler hakkında daha iyi araştırma ve raporlamaya ihtiyaç duyulduğunu ifade edildi.

Açıklamada, virüsün küresel etkisini sınırlandırmak için bazı önerilere yer verildi. Söz konusu öneriler, “aşılamaya yönelik ivmenin korunması, Kovid-19 aşılamasının yaşam boyu programlara dahil edilmesi, ortaya çıkan varyantları tespit etmek, değerlendirmek ve izlemenin sürdürülmesi, virüsün epidemiyolojisindeki önemli değişikliklerin belirlenmesi, seyahatle ilgili uluslararası önlemler düzenlemeye devam edilmesi” olarak sıralandı.

Çin’de ‘sıfır vaka’ stratejisinin terk edilmesiyle salgın yeniden şiddetlenirken, hastaneler kapasite sıkıntısı çekiyor. Bu nedenle Şanghay’da bir fuar alanı geçici hastaneye dönüştürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN