Unutkanlığa son! Beyninize 'reset' atın: Bu çay hafızayı güçlendiriyor, odaklanmayı artırıyor...

Unutkanlığa son! Beyninize 'reset' atın: Bu çay hafızayı güçlendiriyor, odaklanmayı artırıyor...

Özellikle yaş ilerledikçe pek çoğumuzu korkutan unutkanlıklara karşı beyin gücünüzü korumanızı sağlayacak takviyeler ve aktiviteler var. Bunlardan biri de bitki çayları. Size tarifini vereceğimiz bitki çayıyla beyin fonksiyonlarınızın eskisi gibi hızlı ve etkili çalıştığını görecek ve bu çaydan vazgeçemeyeceksiniz. İşte unutkanlığı gideren bitki çayı tarifi...

Hafızanıza eskisi kadar güvenmiyorsanız size ilaç olacak bitkisel bir çözümümüz var.

Gün geçtikçe artan unutkanlık, hesap yapamama, konsantrasyon kaybı gibi sorunlara karşı beynimizi güçlü ve zinde tutmak önemlidir. Aynı zamanda Alzheimer ve demans gibi beyin hastalıkları, bunama riski ve benzeri rahatsızlıklara karşı koruyucu bir kalkan olan bu çayla zihninizi gençleştirmeniz mümkün.

Çay yüzyıllardır konsantrasyonu artırıcı etkisiyle biliniyor. Sağlığa türlü türlü faydası olan çay bitkisinden tam verim alabilmek için yeşil çay halinde tüketmek gerekiyor.

Yeşil çayın hem tadını güzelleştiren hem de faydasını başka bir boyuta taşıyan bu tarifle unutkanlık sorununuza veda edeceksiniz.

biberiye-cayi-unutkanlik3.jpg

UNUTKANLIĞA KARŞI BİTKİ ÇAYI

İşte hafıza güçlendiren, unutkanlığı gideren çay tarifi:

  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 250 ml kaynar su

Bitkileri cam bir kavanoza koyup üzerine kaynar su ekleyin. Ağzını kapatın ve yaklaşık 10 dakika demlendirin. Daha sonra bitkileri süzerek kalan suyu için. Sıcak veya soğuk, günde 3 fincan tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN