Yumurtayı Bu Şekilde Yemek Kalp Sağlığını Tehlikeye Atabilir! İşte Yumurtanın Şoke Edecek Zararları!

Yumurtayı Bu Şekilde Yemek Kalp Sağlığını Tehlikeye Atabilir! İşte Yumurtanın Şoke Edecek Zararları!

31 yıl boyunca yaklaşık 30.000 yetişkinin izlendiği büyük bir araştırma, yumurta yemek ile kalp hastalığı geliştirme riskinin artması arasında bir bağlantı buldu. Katılımcıların yedikleri yumurta sayısı ile hastalık ve ölüm riskinin artması, diyetlerinin bir parçası olarak çok sayıda yumurta tüketen bireylerin uzun vadeli sağlıklarını tehlikeye atabileceğini göstermektedir. Yumurtalar, diyet camiasında tartışmalı bir yiyecek olmaya devam ediyor.

Pek çok çalışma, düşük maliyeti, çok yönlülüğü ve geniş bulunabilirliği nedeniyle popülerliğini koruyan yumurtalarla ilişkili çeşitli potansiyel sağlık yararlarını ve risklerini inceledi. Bazı diyet protokolleri, kişilerin diyet listelerinden yumurtaları tamamen çıkarmasını savunurken, diğerleri ise sadece yumurta akının kullanılması gerektiğini savundu. Çoğu düşük karbonhidrat diyeti, hayati bir bileşen olarak yumurtaları içerir.

haberici1-002.jpg

YUMURTA YEMEK SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATIYORMU?

Yumurtalarla ilişkili sağlık etkileri biraz tartışmalıdır. Geçmiş araştırmalar, yumurtaları felç ve kalp hastalığı için potansiyel bir risk faktörü olarak tanımladı, ancak yakın zamanda yapılan bir araştırma, mütevazı yumurta tüketiminin felç riski olmayabileceğini ön plana çıkardı.

1 YUMURTA 8 BİFTEĞE BEDEL

Bu durumda endişe edilmesi gereken konu, yumurtalarda bulunan ve tek bir büyük yumurtada 200 mg'a kadar çıkabilen yüksek kolesterol seviyesi etrafında dönmesi. Bu yaklaşık 8 biftekte bulunan aynı miktarda kolesterol. Risklere rağmen, yetkililer, yumurta tüketiminin dünya genelinde istikrarlı bir şekilde arttığını açıklıyor.

haberici-004.jpg

HAFTADA BİRKAÇ YUMURTA TÜKETMEK ZARARSIZ

Yapılan yeni bir araştırma, günlük tüketilen 300 mg'lık bir başlangıç ​​sınırının ötesinde her ekstra 300 mg kolesterolün, kalp hastalığı geliştirme ve ölüm riskini sırasıyla yüzde 17 ve yüzde 18 oranında artırdığını buldu. Araştırmalar, kişinin diyetinde denge ihtiyacına işaret ederek, haftada birkaç yumurta yemenin 'makul' olduğunu, ancak her gün birden fazla yumurta tüketmenin (sabah omletinde olduğu gibi) kaçınılması gereken bir şey olduğunu açıklıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN