Atakule Uluslararası Holokost Anma Günü'nde ışıklandırıldı

Atakule Uluslararası Holokost Anma Günü'nde ışıklandırıldı

Ankara'nın simgelerinden Atakule, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği Holokost Anma Günü etkinliği kapsamında video mappingle ışıklandırıldı.

Ankara'nın sembol yapılarından biri olan Atakule, bu akşam Uluslararası Holokost Anma Günü etkinliği kapsamında aydınlatıldı. Video mappingle yapılan etkinlik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığınca düzenlendi. Etkinlik kapsamında Atakule'de ve ana girişindeki dev ekranda "#Hatırlıyoruz", "#WeRemember" ifadeleri paylaşıldı.

3813194.jpg

DIŞİŞLERİ'NDEN HOLOKOST'U ANMA GÜNÜ AÇIKLAMASI

Holokost’u Anma Günü, her 27 Ocak'ta 2. Dünya Savaşı döneminde Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen, 6 milyon Yahudi ve diğer 11 milyon insanın hayatına mal olan soykırımı anma günüdür. Bu anma gününde Türk Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Açıklamada Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından katledilen Yahudiler, Romanlar ve azınlık grupların saygıyla anıldığı dile getirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Nazi rejimi ve iş birlikçileri tarafından sistematik bir şekilde katledilen, Yahudiler, Romanlar, engelliler ile hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonlarca insanı saygıyla anıyoruz. Tarih boyunca dünyanın farklı bölgelerinde zulüm görmüş Yahudiler dahil milyonlarca insanın sığındığı huzurlu bir liman olan Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye, II. Dünya Savaşı sırasında da Nazi mezaliminden kaçan çok sayıda Museviye kucak açmıştır” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN