Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı olunca devlet para mı veriyor?

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı olunca devlet para mı veriyor?

Koronavirüs (Corona virüs) uluslararası çapta yayılmaya devam ederken, ABD ve Avrupa’dan son dakika haberleri art ardına geliyor. Covid-19 nedeniyle dünya ülkelerinin 3’te birinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Peki Türkiye’de sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İşte detaylar…

“Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin” uyarısı sonrası vatandaşlar evinde karantinaya girdi. Bu süreçte vatandaşlar, “Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?”, “Sokağa çıkma yasağı olunca devlet para mı veriyor?” gibi soruların cevaplarını araştırıyor. Detaylar karar.com’da….

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

Türkiye’de ise vatandaşlar, Corona virüs salgınına karşı Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Valilikler tarafından yapılan uyarılara büyük oranda uyuyor. Bu süreçte vatandaşların en çok merak ettiği konu, “Türkiye’de sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi? oldu. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de bakanlar, şu an herhangi bir yasağın ilan edilmeyeceğini, buna gerek olmadığını, herkesin kendi OHAL’ini ilan etmesi gerektiğini duyurdu.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüs salgını kaynaklı Kovid-19 hastalığında sadece kötümser bir tablo yok. Süreçte umut verici gelişmeler de yaşanıyor. İtalya’da hızla yayılan salgının ilk günden bu yana en düşük vaka sayısının yaşandığı açıklandı. İtalya’da ülke genelinde karantina kararı alınmıştı. ABD’de de bazı eyaletlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Türkiye’de ise henüz konuyla ilgili net bir karar yok ama sıkı tedbirler alınmış durumda.

TÜRKİYE'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu, sokağa çıkma yasağına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat ilgili kurum ya da kişiler, vatandaşların tamamıyla kendilerini karantinaya alması ve olabildiğince temastan kaçınması konusunda her gün uyarılar yapıyor. Yapılan uyarıların yanı sıra, getirilen yeni yasaklarda ilgili merciler tarafından halka iletiliyor.

'HALKIMIZ UYARILARA KULAK VERİYOR'

Geçen günlerde ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'sokağa gerekmedikçe çıkmayın' şeklideki uyarılara vatandaşların büyük ölçüde uyduğunu söyledi. Gerek ulaşım, gerekse marketler, Pazar yerleri, toplanma alanları ve sahiller ile ilgili önemli tedbirler alındı ve vatandaşların temasını önlemek amacıyla bu tedbirler İçişleri Bakanlığı tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN