2022 Rusya Grand Prix’si iptal edildi!

2022 Rusya Grand Prix’si iptal edildi!

Formula 1, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından 25 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan Sochi GP’yi iptal etme kararı aldı.

Formula 1, Perşembe günü Ukrayna ile Rusya arasındaki gelişmeleri takip edeceğini duyurmuştu. Akşam saatlerinde ise F1 takımlarının patronları ve F1 CEO’su olan Stefano Domenicali bir araya gelerek durumu değerlendirmişti.

BÜTÜN TAKIMLAR HEMFİKİR

Bütün takımlar, bu şartlar atlında Rusya’da yarış düzenlenemeyeceği konusunda anlamıştı bundan ötürü de bu yarışın iptal etmesine karar verildi. Bugün açıklama yayınlayan F1, bu yıl Rusya’da yarış düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Açıklamalarda, "FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, insanları birleştirme ve onları uluslararası düzeyde bir araya getirme gibi olumlu bir vizyonla gidiyor." dendi ve,

“Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve şok içerisinde takip ediyoruz. Mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını umuyoruz."

"Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takımlar, sporumuzun bulunduğu konumu tartıştı. İlgili tüm paydaşların görüşüyle beraber, mevcut şartlarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı." denildi.

BAZI SÜRÜCÜLER DÜZENLENMESİ HALİNDE YARIŞA KATILMAYACAKTI

Öte yandan, bazı sürücüler ise Rusya’da bir yarış düzenlenmesi durumunda o yarışa katılmayacağını açıklamıştı.

Bir diğer yandan, bu yıl gerçekleşecek olan Rusya GP Sochi de yapılacak son yarış olacaktı. Zira 2023’te Rusya GP artık St. Petersburg’da yapılmaya başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN